Instalacja ZTE MF330 jako próba cierpliwości - pomoc

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Instalacja ZTE MF330 jako próba cierpliwości - pomoc

Post autor: Maciek764 »

Mamy tak:

- Laptopa Dell D600
- Nowy modem MF330 z Business Everywhere

Instalacja konczy się tym, że pokazują się dwa nowe urządzenia: Kontroler magistrali ACCES do którego XP nie może znaleźć sterowników, a modemu ani śladu. Sterowniki do chipsetu zainstalowane i do PCMCIA.
Ostatnio zmieniony 2012-06-02, 15:13 przez Maciek764, łącznie zmieniany 1 raz.
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Re: Instalacja ZTE MF330 jako próba cierpliwości - pomoc

Dla przyszłych szczęśliwych nabywców tego cacka informuję że rozwiązanie tego problemu jest tylko jedno - oddanie tego w diabły i omijanie firmy ZTE szerokim łukiem. Kupcie Huaweia, to nic że ma śmieszną nazwę, ale od razu po włożeniu działa. Za nic nie udało mi się tego uruchomić a przeszukałem pół internetu i spędziłem z tym modemem tydzień.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Maciek764 pisze: Za nic nie udało mi się tego uruchomić a przeszukałem pół internetu i spędziłem z tym modemem tydzień.
A być może sam modem jest uszkodzony?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

YaHooo pisze:A być może sam modem jest uszkodzony?
Być może, ale to już nie mój problem. Z tych dwóch "Kontrolerów magistrali ACCES" do jednego w końcu zaistalowały się sterowniki, a do drugiego nie chciały. Tyle że... nikt w całym internecie nie wie co to jest :hyhy:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Maciek764 pisze:Z tych dwóch "Kontrolerów magistrali ACCES" do jednego w końcu zaistalowały się sterowniki, a do drugiego nie chciały.
Teraz sobie przypomniałem, że miałem podobny problem, tylko to był Huawei. A system to Windows Vista. Też nie chciał zainstalować 1 z 4-ech urządzeń i dzięki temu internet nie chciał iść. Pomógł jak zawsze... format :]
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

YaHooo pisze:Pomógł jak zawsze... format
Robiłem :hyhy: I ściągnąłem wszystkie sterowniki ze strony Della jakie były możliwe dla mojego sprzętu, ale nic z tego :hyhy: Teraz mam Windows 8 i jednak coś pięknego jest teraz, że co nie podłącze nawet egzotycznego to w Windows Update pojawia się sterownik do sprzętu. Z 7 z resztą też tak jest.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Maciek764 pisze:Z 7 z resztą też tak jest.
To już taka luźna dygresja, ale w pracy nie znalazł dla mnie sterowników do Samsunga CLX 3185 :]
ODPOWIEDZ