spowolnił mi net

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Jarek123
Początkujący użytkownik forum

spowolnił mi net

Post autor: Jarek123 »

mam radiówke pół roku. Na początku net chodził w miarę sobie, ale teraz coś się stało, zmalała siła sygnału po czym prędkosc. W umowie mam prędkosc 160 Kb a jak robię test to mam o wiele mniejszą prędkośc(i jeszcze ta prędkośc się co chwilę zmienia) sygnał mi kiedyś wynosił 72% teraz 68% <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy to wina emule ponieważ mam go od jakiegoś czasu
moja karta:d-link dwl-520+ PCI Adapter 2.4GHz a antena to nie wiem jaka
może mam za słabą antene (a czy na antenie pisze jaką ma moc?)
co o tym sądzicie :? :? :?
kacos
Użytkownik forum

Re: spowolnił mi net

Post autor: kacos »

Sprawdz kabel, poruszaj nim troche, jesli poprawi sie sila sygnalu, to znaczy, ze uszkodzona jest koncowka, mialem tak podobnie, po jej wymianie sygnal sie zwiekszyl.
Jarek123

poruszałem kablem i nic nie dało, na dodatejk jeszcze mi Quality skacze nie wiem czemu
Jarek123

nie znam się za bardzo więc pytam czy lepszy jest większy czy mniejszy channel.
cdx
Stały użytkownik forum

Post autor: cdx »

Jarek123 pisze:nie znam się za bardzo więc pytam czy lepszy jest większy czy mniejszy channel.
nejlepszy jest wolny
Jarek123

aha szkoda
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: MaxFM »

pobaw sie jeszcze polaryzacja, a jesli to nie da skutków to moze czas na 5 ghz ?? :D
Jarek123

MaxFM pisze:pobaw sie jeszcze polaryzacja, a jesli to nie da skutków to moze czas na 5 ghz ?? :D
a co to jest polaryzacja?????
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: MaxFM »

Jarek123 pisze:mam radiówke pół roku

yyhh, chyba zle zrozumiałem, myslałem ze masz własna siec :P
co do polaryzacji to poczytaj tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Polaryzacj ... _radiowych ale jesli jestes klientem to musisz sie podporzadkowac ustawieniom admina, zmiana kanału czy polaryzacji na nic sie nie zda. Musisz miec wszystko ustawione tak samo jak podaje AP. Sprawdz połaczenia kabla z ant. moze zamokło, ew. wymien ant. na mocniejsza (czyt. wiekszy zysk)
Jarek123 pisze:sygnał mi kiedyś wynosił 72% teraz 68%
to nie jest znowu jakas tragiczna roznica, moze byc spowodowana np. pojawieniem sie lisci na drzewach (jesli na drodze sygnału jest jakies drzewo). A moze to admin jest jakis nieteges i nie wywiazuje sie z umowy. Pogadaj z nim zamin zaczniesz niepotrzebnie wydawac pieniadze na sprzet :wink:
ODPOWIEDZ