jak połączyć 2 routery Thomson TWG870UG i TP-WR340G
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
jak połączyć 2 routery Thomson TWG870UG i TP-WR340G
Hej.
Mam problem z połączeniem 2 routerów, Do Thomsona dochodzi sygnał z kabla UPC do niego (port Lan) podpinam kablem router TP-Linka (port Wan) niestety nie mogę wejść w ustawienia Tp-linka czyli 192.168.1.1 podejrzewam konflikt adresów. Jak wejść w ustawienia i zmienic adres?
Tp linka chce dać jako rozprowadzacza sygnał bo wifi po ten Thomson to lipa straszna pod względem sygnału wifi.
Pomocy.
Mam problem z połączeniem 2 routerów, Do Thomsona dochodzi sygnał z kabla UPC do niego (port Lan) podpinam kablem router TP-Linka (port Wan) niestety nie mogę wejść w ustawienia Tp-linka czyli 192.168.1.1 podejrzewam konflikt adresów. Jak wejść w ustawienia i zmienic adres?
Tp linka chce dać jako rozprowadzacza sygnał bo wifi po ten Thomson to lipa straszna pod względem sygnału wifi.
Pomocy.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: jak połączyć 2 routery Thomson TWG870UG i TP-WR340G
Połącz kablem TP-Link - komp. Nic innego.weksla pisze: Jak wejść w ustawienia i zmienic adres?
To wyłącz na nim serwer DHCP, zmień adres i połącz LAN-LAN.weksla pisze:Tp linka chce dać jako rozprowadzacza sygnał
- Marek51
- Użytkownik forum
mam to samo, tzn prawie to samo.
sygnał kablem do thomsona twg850, dalej kablem do WAN tp-link wr543g i dalej komputery kablem i mój laptop po wifi.
adresy:
thomson - 192.168.0.1 - wifi wyłączone, DHCP włączone, firewalle wyłączone
tp-lnk - 192.168.2.1 - wifi włączone, DHCP włączone, firewalle wyłączone,
I wszystko niby jest w porządku, mam sieć, wyjście na świat, mogę pracować,przeglądać etc, ale...
problem jaki mnie gnębi to:
- jeżeli jestem w innym, pomieszczeniu (jest wtedy nieco słabszy sygnał) niż routery, to nie mogę się zalogować do routera z którego mam sygnał wifi czyli tp-linka, a mogę się zalogować do dalszego routera czyli thomsona?
pozdrawiam ...
sygnał kablem do thomsona twg850, dalej kablem do WAN tp-link wr543g i dalej komputery kablem i mój laptop po wifi.
adresy:
thomson - 192.168.0.1 - wifi wyłączone, DHCP włączone, firewalle wyłączone
tp-lnk - 192.168.2.1 - wifi włączone, DHCP włączone, firewalle wyłączone,
I wszystko niby jest w porządku, mam sieć, wyjście na świat, mogę pracować,przeglądać etc, ale...
problem jaki mnie gnębi to:
- jeżeli jestem w innym, pomieszczeniu (jest wtedy nieco słabszy sygnał) niż routery, to nie mogę się zalogować do routera z którego mam sygnał wifi czyli tp-linka, a mogę się zalogować do dalszego routera czyli thomsona?
pozdrawiam ...
-
Dzięki koledzy, zrobiłem tak jak w poscie powyżej i działa, jednak dałem firewall jako włączone na routerze który rozdziela wifi jak i na routerze UPC. Teraz tylko pytanie czy mogę zalogowac sie na router TP linka bez przepinania kabli i podłączania go bezposrednio pod kompa? Bo <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> muszę za kazdym razem przepinac jak chcę wejść do ustawień.
A drugie pytanie to jaki router polecacie w kategorii najlepszy zasięg wifi.
pozdro
A drugie pytanie to jaki router polecacie w kategorii najlepszy zasięg wifi.
pozdro
-
pomoże ktoś?
Pomijając wybór lepszego routera ze swoimi obecnymi mam problem taki że:
podczas zaniku napienia w sieci 220V mój tp link się zawiesza, tz sprzęty typu smartfon, tv z wifi, n-box widza internet ale nie potrafią się z nim połączyc. Jest tak za każdym razem gdy braknie prądu. Dopiero ponowna konfiguracja tp linka przywraca wszystko do stanu pierwotnego. Wiecie czemu się tak dzieje?
Pomijając wybór lepszego routera ze swoimi obecnymi mam problem taki że:
podczas zaniku napienia w sieci 220V mój tp link się zawiesza, tz sprzęty typu smartfon, tv z wifi, n-box widza internet ale nie potrafią się z nim połączyc. Jest tak za każdym razem gdy braknie prądu. Dopiero ponowna konfiguracja tp linka przywraca wszystko do stanu pierwotnego. Wiecie czemu się tak dzieje?
-
---
Ostatnio zmieniony 2012-06-27, 20:45 przez revest90, łącznie zmieniany 1 raz.
-