Jaki modem najlepiej wybrać do AERO 2 stosunkowo najtaniej.

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kris68
Stały użytkownik forum

Jaki modem najlepiej wybrać do AERO 2 stosunkowo najtaniej.

Post autor: kris68 »

Wiem ze wiele osob poszukuje modemów do AERO 2 i nie do konca zdaja sobie sprawe ze moga kupic cos taniego obslugujacego AERO 2 ale nie majacego class 10 tylko np class 8 tak jak ja sie nadziałem na modem Huawei E 180 choc sprzedawca zapewnial ze pasuje. Ale w wpisie do regulaminu AERO 2 jest za moga ci wylaczyc siec jezeli posiadasz modem ponizej class 10 co jest naprawde zrecznie wplecione w tresc ja sie nie doczytałem.

Sam poradnik :
Obecnie najlepszym cenowo i z class 14 jest modem z Play Huawei 3131 s-2
Obrazek
pozwole sobie uzyc danych modemu ;

Spełnia wszystkie wymagania regulaminowe Aero2
Jest urządzeniem HSPA+ kategorii 14 (21 Mbit/s)
Posiada gniazdo antenowe (typ Huawei, CRC9)
Pracuje w sieciach 3G/UMTS 900/2100 oraz 2G/GSM 850/900/1800/1900 MHz
Nie posiada blokady simlock
Posiada czytnik kart microSD
Pełne wsparcie systemów Windows 2000, XP, Vista i 7 w wersjach 32 i 64-bitowych
Jest zgodny z Mac OS X i szeroko wspierany przez Linuksa
Działa z większością routerów ze złączem USB
Zmodyfikowane oprogramowanie dla systemów Windows automatycznie wznawia połączenie zrywane co godzinę przez Aero

Odblokowanie modemu: Musicie sie pobawić zeby zadzialal tu macie sposob dzieki jakubd :

Odblokowanie Huawei 3131

Chyba ze ktos ma fuksa jak ja - wsadzilem karte bezposrednio do modemu i bez korzystania z top netinfo i ustawiania - zrobilem tylko skrot na pulpicie od AERO 2
- klikam na niego :
Obrazek
i za moment mam wlaczone AERO 2.

Moze ktos bedzie krzyczec ze to wszystko jest na forum - ale staralem sie to zebrac do kupy - bo pelno jest gosci ktorzy wchodza na forum i nie maja pojecia co wybrac pod AERO 2.
Mam nadzieje ze moj poradnik choc jednej osobie sie przyda.

Mam nadzieje ze JAKUBD sie nie obrazi ze wskazalem droge do jego poradnikow i za te poradniki mu dziekuje.
Ostatnio zmieniony 2012-06-08, 19:56 przez kris68, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Jaki modem najlepiej wybrać do AERO 2 stosunkowo najtaniej.

Post autor: jakubd »

Kris, ja nie mam nic przeciwko, nawet działam tutaj i pomagam od dawna, ale umieszczanie linków do sklepu może być źle widziane i uznane po prostu za spam (i wcale mnie to nie zdziwi) - wydaje mi się, że lepiej usunąć tę część wpisu.
Sama wskazówka co do doboru modemu jest trafna, bo to urządzenie to w tej chwili jedno z tańszych i lepszych urządzeń działających z Aero2 po tzw. "odblokowaniu" i ustawieniu profilu Aero2.
Samo automatyczne wznawianie połączeń (o ile jest potrzebne) można ustawić na wiele sposobów, dla zaawansowanych jest metoda ze zmianą dashboardu na jeden ze stworzonych przez kolegę lesiolo - ale to ingerencja dość głęboka w modem.
Awatar użytkownika
glad
Stały użytkownik forum

Re: Jaki modem najlepiej wybrać do AERO 2 stosunkowo najtaniej.

Post autor: glad »

jakubd pisze:Kris, ja nie mam nic przeciwko, nawet działam tutaj i pomagam od dawna, ale umieszczanie linków do sklepu może być źle widziane i uznane po prostu za spam (i wcale mnie to nie zdziwi) - wydaje mi się, że lepiej usunąć tę część wpisu.
Sama wskazówka co do doboru modemu jest trafna, bo to urządzenie to w tej chwili jedno z tańszych i lepszych urządzeń działających z Aero2 po tzw. "odblokowaniu" i ustawieniu profilu Aero2.
Samo automatyczne wznawianie połączeń (o ile jest potrzebne) można ustawić na wiele sposobów, dla zaawansowanych jest metoda ze zmianą dashboardu na jeden ze stworzonych przez kolegę lesiolo - ale to ingerencja dość głęboka w modem.

Szanowny kolego nie wiem dlaczego sie denerwujesz i odrazu wyskakujesz z spamem ?
Czyżby oferta nie dotyczyła twojego sklepu ?
Ja od dłuzszego czasu przegladam allegro i stwierdzam jedno: jak sie skończy aero2 skończy sie sprzedaz modemów za kosmiczne ceny !
Bardzo dobry artykuł kolego kris.
P.S.
I Uwaga na naciagaczy na allegro z aukcjami licytacyjnymi bo zamiast kupic używke za 90 złoty z przesyłka lepiej dołozyć 30 złoty i mieć nowy model na gwarancji a nie uzywaka za tyle samo !
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ