Internet mobilny + Multiplayer

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fenek73
Użytkownik forum

Internet mobilny + Multiplayer

Post autor: fenek73 »

Witam.

Obecnie używam jako modemu Noki e51 i internetu na karte z Orange, internetu uzywam tylko do jednej malo wymagajacej gry, zwykle 128kb/s wystarczy, ale jak kazdy wie, pingi sa wazniejsze, zalezy mi na pingach nie duzo wiekszych niz 100. Aktualnie nokia e51 wystarcza, oto parametry ze speedtestu :

D: 2.59MB/s U: 0.04MB/s Ping: 123
D: 2.04MB/s U: 0.36MB/s Ping: 92
D: 2.37MB/s U: 0.30MB/s Ping: 94

Wiec jest dobrze, ale jak ja.michal, napisal
ja.michal pisze:No i telefon sam w sobie nie jest przystosowany do ciągłej transmisji.
I ciagle ladowanie telefonu tez nie jest wygodne, dlatego modem podpiety pod USB bedzie duzo wygodniejszy. Jakies propozycje? Dodatkowa antena zapewni mniejsze pingi, wiekszy zasieg, stabilnosc?

Dodam pewien wazny szczegol, wyzej wymienione pingi sa dobre, zgadzam sie. Ale podruzuje po Polsce i nie zawsze sa takie dobre. Nie oczekuje ze w kazdym miejscu w Polsce bedzie dobry zasieg, ale chce zrobic wszystko aby byl mozliwie jak najlepszy :)
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Internet mobilny + Multiplayer

Post autor: Tomek7 »

A jak chcesz podłączyć taką antenę do telefonu? :) Myślę że nie warto nić kombinować ponieważ e51 ma tylko HSDPA i niżej jak 90 z pingiem nie zejdziesz ;)
Awatar użytkownika
clamaranop
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: clamaranop »

Mogę ci polecić Huawei E3131 z Play-a. Bardzo dobry modem w niskiej cenie.
Możesz go kupić w salonie Play-a ze starterem 1GB za 129zł.
Awatar użytkownika
fenek73
Użytkownik forum

Post autor: fenek73 »

Zakupie wiec modem Huawei E3131 liczac na to ze bedzie lepiej niz obecnie na Noki e51

Dziekuje za pomoc
ODPOWIEDZ