problemy z pobieraniem danych w aero2 (modem huawei e173-u2)

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kubatar
Początkujący użytkownik forum

problemy z pobieraniem danych w aero2 (modem huawei e173-u2)

Post autor: kubatar »

Witam,
po wielkich trudach, dzięki wskazówkom zamieszczonym w internecie udało mi się połączyć z Aero2 na modemie huawei e173-u2. Niestety pomimo tego, że świeci się niebieska dioda to w ogóle nie są pobierane dane (albo są np 2 kbps co nie przekłada się na pobieranie stron) . W play wszystko chodzi dobrze, a sam nadajnik Aero2 jest może ze 100 metrów dalej. Próbowałem w innym pomieszczeniu i to samo. Nie mam żadnej przeszkody pomiędzy blokiem a nadajnikiem. W czym może być problem?
Z góry dziękuję za pomoc,
Kuba
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: problemy z pobieraniem danych w aero2 (modem huawei e173-u2)

Post autor: ja.michal »

Może być problem ze stacją bazową lub jakiś problem z nową pulą adresów IP. Próbuj się kilka raz połączyć i rozłączyć.
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Re: problemy z pobieraniem danych w aero2 (modem huawei e173

Post autor: jarek999 »

kubatar pisze:Witam,
po wielkich trudach, dzięki wskazówkom zamieszczonym w internecie udało mi się połączyć z Aero2 na modemie huawei e173-u2. Niestety pomimo tego, że świeci się niebieska dioda
Jest nawiązane połączenie ze stacją ale nie ma transmisji (dioda powinna zmienić kolor na seledynowy), spróbować przełączyć modem poprzez komend AT wyłącznie na UMTS900. Ten internet np. u mnie śmiga bdb-DL500UL400kb/s.
jareq
ODPOWIEDZ