Dynamiczny IP w Play?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Dynamiczny IP w Play?
Witam. Pytanie jak w temacie. Czy to możliwe?
- LiO19
- Stały użytkownik forum
Re: Dynamiczny IP w Play?
Tak, wewnętrzne czy zewnętrzne? Bo nie wiem o które Ci chodzi. Podczas otwierania każdej sesji połączenia, masz inne IP.
-
- Użytkownik forum
Jak łącze się ponownie z siecią i sprawdzę IP to wykazuje mi że jest inne niż wcześniej.
Przy okazji zapytam: czym różnią sie IP zewnętrzne i wewnętrzne?
Przy okazji zapytam: czym różnią sie IP zewnętrzne i wewnętrzne?
Ostatnio zmieniony 2012-06-15, 10:23 przez dixifixi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Tak, w Play masz dynamicznie przyznawany adres. Jak w każdej innej sieci komórkowej (bez dodatkowych opłat) i większości stacjonarnych.dixifixi pisze:Jak łącze się ponownie z siecią i sprawdzę IP to wykazuje mi że jest inne niż wcześniej.
Przy adresie IP zewnętrznym istnieje możliwość nawiązania z zewnątrz połączenia z twoim komputerem. Przy wewnętrznym adresie nie ma takiej możliwości.dixifixi pisze:Przy okazji zapytam: czym różnią sie IP zewnętrzne i wewnętrzne?
-
- Użytkownik forum
Rozumiem, dzięki.
-
- Mistrz bezprzewodowy
IP w Play jest zewnętrzne ale nie takie jak w sieciach stacjonarnych-tzn. ruch z zewnątrz jest blokowany przez serwer proxy operatora. Zewnętrzne, publiczne IP z dostępem z zewnątrz (routowane ) jest usługą płatną i nie dostępną w sieci Play (tak było jeszcze parę miesięcy temu-jak jest dziś?). Usługę takową oferują: Plus, T-Mobile i Orange (ja za dynamiczne IP płacę 5zł+vat, statyczne w Plusie kosztuje 15zł+vat).Jo_gurt pisze: Tak, w Play masz dynamicznie przyznawany adres. Jak w każdej innej sieci komórkowej (bez dodatkowych opłat) i większości stacjonarnych.
Przy adresie IP zewnętrznym istnieje możliwość nawiązania z zewnątrz połączenia z twoim komputerem.

jareq
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie ma.jarek999 pisze:jak jest dziś?
Dla firm.jarek999 pisze:T-Mobile