[problem] Orange Freedom Pro
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
[problem] Orange Freedom Pro
Witam
To tak.. mam kilka pytań
Obecnie mam internet orange freedom pro 3gb i szlak mnie już jasny trafia... .Raz zrobiłem eksperyment nie ściągałem nic nie oglądałem yt (nic) tylko jakieś tam rzeczy do szkoły, surfowanie po necie, itp. i te 3 gb starczyło na ponad tydzień. Chciałbym zerwać umowę, teraz nasuwa się pytanie czy ja dobrze to liczę? Wychodzi mi 136zł. Ulga(700zł)* liczba pozostałych miesięcy (7) / okres na który internet wzięto (36) = 136. Dobrze to licze? Ok załóżmy ,że tą umowę zerwę. Ile wezme za router? CDMA 1xEVDO Rev.A Model:MV410R. Opłaca się zrywać tą umowę? ;D
Druga sprawa. Mieszkam w hmm jakby to stosowanie określić.. <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>. Możecie zobaczyć w mapach google ''woj. Lubelskie Pawłów''. Mój problem jest następujący w mojej okolicy jest szał na internet hyperion(bez ograniczeń). Tyle ,że ja bym nie mógł mieć tego hyperionu ,ponieważ w mojej okolicy są 2 anteny które tak jakby miałyby ten internet ode mnie odbierać. 1 antena jest zasłonięta innym domem ,a 2 drzewem i <cenzura>. Jaki internet jest dobry do przeglądania YT, serfowania po necie i grania w gry internetowe ,który odbiera w trudno dostępnych miejscach(ja znam tylko ten hyperion ale wiadomo mi by nie odbierał). Aha.. internet z netii, plusa czy cyfrowego polsatu nie odbiera w mojej miejscowości.
To tak.. mam kilka pytań
Obecnie mam internet orange freedom pro 3gb i szlak mnie już jasny trafia... .Raz zrobiłem eksperyment nie ściągałem nic nie oglądałem yt (nic) tylko jakieś tam rzeczy do szkoły, surfowanie po necie, itp. i te 3 gb starczyło na ponad tydzień. Chciałbym zerwać umowę, teraz nasuwa się pytanie czy ja dobrze to liczę? Wychodzi mi 136zł. Ulga(700zł)* liczba pozostałych miesięcy (7) / okres na który internet wzięto (36) = 136. Dobrze to licze? Ok załóżmy ,że tą umowę zerwę. Ile wezme za router? CDMA 1xEVDO Rev.A Model:MV410R. Opłaca się zrywać tą umowę? ;D
Druga sprawa. Mieszkam w hmm jakby to stosowanie określić.. <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>. Możecie zobaczyć w mapach google ''woj. Lubelskie Pawłów''. Mój problem jest następujący w mojej okolicy jest szał na internet hyperion(bez ograniczeń). Tyle ,że ja bym nie mógł mieć tego hyperionu ,ponieważ w mojej okolicy są 2 anteny które tak jakby miałyby ten internet ode mnie odbierać. 1 antena jest zasłonięta innym domem ,a 2 drzewem i <cenzura>. Jaki internet jest dobry do przeglądania YT, serfowania po necie i grania w gry internetowe ,który odbiera w trudno dostępnych miejscach(ja znam tylko ten hyperion ale wiadomo mi by nie odbierał). Aha.. internet z netii, plusa czy cyfrowego polsatu nie odbiera w mojej miejscowości.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: [problem] Orange Freedom Pro
Wysokość kary (na dzień sprawdzenia) masz jak się zalogujesz na orange.pl (login w formacie CDMxxxxxx i hasło masz na umowie), jak klikniesz w datę zakończenia umowy.
-
Emm..
Konto to ja musze zakładać? Czy dane znajdę gdzieś w umowie?
Konto to ja musze zakładać? Czy dane znajdę gdzieś w umowie?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Login i hasło są na umowie.
-
Ooojjj nie wieem
Pomoże ktoś z resztą spraw?
Pomoże ktoś z resztą spraw?
- sosen86
- Stały użytkownik forum
Pytanie tylko czy coś dobrego znajdziesz w mniejszej miejscowości. Często jest tak że w mniejszej miejscowości jedynie CDMka działa jako tako. I teraz pytanie jak Ci ten net działa? Bo jeśli dobrze to zawsze można pomyśleć nad przedłużeniem umowy a wtedy możesz dostać większy pakiet do wykorzystania za tą samą kasę. No chyba że masz coś kablowego u siebie.
-
Jeśli posiadasz kartę prepiadowa (lub możesz sobie zakupić najtańszy starter) z usługą Orange Free na kartę lub internet innego operatora, sprawdź sobie w urządzeniu modemowym zasięg oraz uzyskiwane prędkości w twojej lokalizacji. Wtedy będziesz mógł wywnioskować czy oferta internetowa danego operatora będzie dla Ciebie najkorzystniejsza.