Dwa internety jeden router :D

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
robrtbrz
Początkujący użytkownik forum

Dwa internety jeden router :D

Post autor: robrtbrz »

Witam,
po przekopaniu wujka google niespcjalnie znalazłem info na temat który mnie interesuje a mianowicie:
mam w domu neostrade + wifi, sąsiad ma innego usługodawcę + wifi. u mnie w domu zasięg sąsiada całkiem przyzwoity, u sąsiada mój również.
pytanie
czy jednym routerem jestem w stanie podłączyć sie zarówno do neo jak również do wifi i czy w przypadku gdy obydwaj usługodawcy dają net to będe mógł twierdzić że mam swoje 6,5mb+2 sąsiada czy router wybierze najszybszego czy .... no i ewentualnie jaki sprzęt zastosować.
Z góry mówie iz nie chodzi o bezprawne używanie łącza, poprostu czasami u mnie wywala, czasami u sąsiada, chcielibyśmy się "wspierać: nie musząc ręcznie konbinować :D

z góry dzieki, mam nadzieje że w miare jasno napisałem
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Dwa internety jeden router :D

Post autor: bdkacz »

Neo nie można dzielić poza lokal (nawet z sąsiadem i za zgodą osoby z neo). Temat do zamknięcia.

Polecam tekst o tym jak TP ukarał za dzielenie się z sąsiadem : klik

Ps. Internet to jest póki co jeden i liczba mnoga (internety) nie istnieje :) Co najwyżej można mieć 2 łącza do Internetu (jednego i tego samego) :)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Dwa internety jeden router :D

Post autor: wojteks »

bdkacz pisze:Temat do zamknięcia.
Tak też czynię.
Nie pomagam na PW!
Zablokowany