Problem z wyborem dostawcy internetu i parę wątpliwości.

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Sirwel
Początkujący użytkownik forum

Problem z wyborem dostawcy internetu i parę wątpliwości.

Post autor: Sirwel »

Witam.
Przejdę do rzeczy :)
Otóż z końcem czerwca kończy mi się umowa z obecnym dostawcą internetu (radiówka) i poszukuje nowego (mam już coś na oku*).
Tutaj powstaje parę moich pytań:
1. Rozmyślam nad netem stacjonarnym, ale jako że nie mam w mieszkaniu telefonu (w budynku jest linia telefoniczna) zastanawiam się nad podciągnięciu i założeniu gniazda w domu. Teraz zastanawiam się ile to może kosztować samemu lub przez techników (doprowadzenie kabla do domu, gniazdo), orientuje się ktoś w tym ? Aha samego telefonu nie chcę mieć.
2*. Myślę nad Netią, nawet dzwoniłem do nich i powiedzieli że owszem mogą podłączyć 8mb... tylko jakoś nic nie wspominali o kosztach podłączenia. Ile może kosztować założenie internetu (modem/router czy co tam dają; opłata aktywacyjna itp), biorąc pod uwagę że koszt przyłączenia linii nie będzie jakiś wielki ?
3*. Ewentualnym wyjściem jest bezprzewodówka z tej firmy. Tylko że tam założenie + aktywacja to jakieś 300zł... Co sądzicie o takim wyjściu ?

Jako że jestem laikiem w tej dziedzinie nie bądźcie zbyt ostrzy :)

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ