Problem z zasięgiem w modemie Huawei 353 - T Mobile

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
sporpigal00
Początkujący użytkownik forum

Problem z zasięgiem w modemie Huawei 353 - T Mobile

Post autor: sporpigal00 »

Witam wszystkich niedawno nabyłem w ofercie tmobile ten właśnie modem Huawei 353 ale w miejscu gdzie zamieszkuję jest słaby zasięg mimo że BTS jest jakieś 450 m odemnie. mieszkam w domku jednorodzinnym gdzie na górze zamieszkują właściciele. Ostatnio aby polepszyć zasięg dokupiłem antenkę magnetyczną z wtyczka do modemu , niestety przy wyjmowaniu wtyczki z modemu ułamał mi się bolec w modemie i nie jestem już w stanie podłączyć kabelka od anteny. Łapię u siebie 3g+ i to jedynie kwestia zwiększenia zasięgu aby internet działał dobrze stąd moje pytanie : czy istnieje możliwość podpięcia jakiejś anteny do kompa skoro nie mogę już podpinać anteny do modemu ? Czy też jestem już skazany na beznadziejny internet dopóki nie przeprowadzę się gdzieś bliżej centrum miasta. :(

Za wszelkie sugestie z góry dziękuje. :padam:
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Problem z zasięgiem w modemie Huawei 353 - T Mobile

Post autor: wojteks »

sporpigal00 pisze:czy istnieje możliwość podpięcia jakiejś anteny do kompa
Jak uszkodziłeś gniazdo modemu to jedynym rozwiązaniem jest przylutowanie anteny na stałe ale wtedy modem nie będzie mógł być uzywany bez anteny zewnętrznej.

Jeżeli modem działa to możesz sprawdzić z przedłużaczem USB i modemem za oknem.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ