Wi-Fi w dużym domu - pytanie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wi-Fi w dużym domu - pytanie
Witam
Potrzebuje odpowiedzi na takie pytanie: Mam jeden router Wi-Fi, lecz niestety nie daje rady z zasięgiem na cały dom. Potrzebuje urządzenia, które odbierze sygnał Wi-Fi z pierwszego routera i roześle go dalej. Czy wystarczy kupić zwykły router, czy jakieś inne urządzenie ? Zależy mi na tym , aby nie trzeba było podłączać dwóch routerów za pomocą kabla, tylko żeby działo się to wszystko bezprzewodowo.
Potrzebuje odpowiedzi na takie pytanie: Mam jeden router Wi-Fi, lecz niestety nie daje rady z zasięgiem na cały dom. Potrzebuje urządzenia, które odbierze sygnał Wi-Fi z pierwszego routera i roześle go dalej. Czy wystarczy kupić zwykły router, czy jakieś inne urządzenie ? Zależy mi na tym , aby nie trzeba było podłączać dwóch routerów za pomocą kabla, tylko żeby działo się to wszystko bezprzewodowo.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Wi-Fi w dużym domu - pytanie
Masz do wyboru Ovislink G.duo.
O N oczywiście zapominasz.
O N oczywiście zapominasz.
-
ja mam w domu siec zabezpieczoną i obawiam się że nie będzie możliwości konfiguracji takiego urządzenia
[ Dodano: 2012-07-02, 13:16 ]
czy to urządzenie zda egzamin ?? http://allegro.pl/repeater-tp-link-tl-w ... ?source=oo
[ Dodano: 2012-07-02, 13:16 ]
czy to urządzenie zda egzamin ?? http://allegro.pl/repeater-tp-link-tl-w ... ?source=oo
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie ma to nic do rzeczy.koziol666 pisze:ja mam w domu siec zabezpieczoną i obawiam się że nie będzie możliwości konfiguracji takiego urządzenia
Wątpię, ale możesz spróbować.koziol666 pisze:czy to urządzenie zda egzamin ?? http://allegro.pl/repeate....html?source=oo
-
czemu to urządzenie miało być złe , za słaby zasięg ??
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Repeatery wszelkiej maści to loteria a na pewno niska wydajność.
-
niestety nie stać mnie na nic lepszego ;/ chyba zaryzykuje i kupie tp-linka , ale obawiam się że nie bedzie chciał wzmacniać sygnały zabezpieczonej sieci ;/
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Najgorsza z mozliwych wersja.koziol666 pisze:Potrzebuje urządzenia, które odbierze sygnał Wi-Fi z pierwszego routera i roześle go dalej.
Poloz kabel (albo DLAN) i daj drugi, trzeci AP.
Nie pomagam na PW.
- LiO19
- Stały użytkownik forum
Albo 1043ND jako klient AP z AP mode 

-
- Stały użytkownik forum
Niestety połączenie kablowe jest najpewniejsze.
-
Witam
Podepnę się pod temat, moi rodzice mają mała kamienicę, na parterze są dwa sklepy, na piętrze zajmują całe mieszkanie (tzn z dwóch zrobione jedno) na II piętrze są dwa mieszkania czasami wynajmowane.
Na rysunku zaznaczyłem gdzie jest zainstalowany router i mniej więcej jaki jest odbiór w poszczególnych pomieszczeniach (dodam, że tam gdzie są te dwa pokoje oraz łazienka, jedna kreska jest wtedy kiedy są pootwierane drzwi)
Mamy Neostradę 8Mb/s, router to Linksys WRT54G2 (kupiłem go za namową sprzedawcy, który twierdził, że będzie odbierał w całym mieszkaniu)
Czego oczekuję, chciałbym aby internet był w całym mieszkaniu (tzn. na I piętrze) a najlepiej jak by dało się odbierać w całej kamienicy (nie jest duża, jak większy dom) i na ogrodzie.
Jakieś pomysły?
Dzięki pozdrawiam
Podepnę się pod temat, moi rodzice mają mała kamienicę, na parterze są dwa sklepy, na piętrze zajmują całe mieszkanie (tzn z dwóch zrobione jedno) na II piętrze są dwa mieszkania czasami wynajmowane.
Na rysunku zaznaczyłem gdzie jest zainstalowany router i mniej więcej jaki jest odbiór w poszczególnych pomieszczeniach (dodam, że tam gdzie są te dwa pokoje oraz łazienka, jedna kreska jest wtedy kiedy są pootwierane drzwi)
Mamy Neostradę 8Mb/s, router to Linksys WRT54G2 (kupiłem go za namową sprzedawcy, który twierdził, że będzie odbierał w całym mieszkaniu)
Czego oczekuję, chciałbym aby internet był w całym mieszkaniu (tzn. na I piętrze) a najlepiej jak by dało się odbierać w całej kamienicy (nie jest duża, jak większy dom) i na ogrodzie.
Jakieś pomysły?
Dzięki pozdrawiam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jesli ma byc tylko "omiatane" pierwsze pietro, przesun router w geometryczny srodek 1. pietra i uzyj anten z wiekszym zyskiem.
Rozpowszechnianie poza 1. pietro lamie warunki umowy z Neo.
Rozpowszechnianie poza 1. pietro lamie warunki umowy z Neo.
Nie pomagam na PW.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Otóż to, czyli gdzieś w kierunku klatki chodowej.Jesli ma byc tylko "omiatane" pierwsze pietro, przesun router w geometryczny srodek 1. pietra
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.