Huawei E353 + router TP LINK TL-MR3220 - problem z netem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei E353 + router TP LINK TL-MR3220 - problem z netem
Witam:)
Mam ten zestaw do transmisji obrazu z kamer ze sklepu. Wykupiłem abonament w T-Mobile + dodatkowo stały IP. No i mam ciągle problem. Na początku router w ogóle nie widział tego modemu, poczytałem trochę forum i wgrałem soft od Gargoyle. Modem był wykrywany bez problemu ale internet ciągle się wieszał, chwile pochodził i znowu rozłączał. Sprawdziłem na stronach TP-Linka i jest nowy soft do tego routera, wgrałem teraz soft ponownie od TP-Linka i także modem jest wykrywany, połączenie nawiązane, wszystko chodzi ładnie i śmiga ale po chwili modem jest widziany jako Unplagged i dupka. Zrestartuje router, chwile pochodzi a za chwile Unplagged i nie ma połączenia. Ktoś ma pomysł o co chodzi?
Pozdrawiam.
Mam ten zestaw do transmisji obrazu z kamer ze sklepu. Wykupiłem abonament w T-Mobile + dodatkowo stały IP. No i mam ciągle problem. Na początku router w ogóle nie widział tego modemu, poczytałem trochę forum i wgrałem soft od Gargoyle. Modem był wykrywany bez problemu ale internet ciągle się wieszał, chwile pochodził i znowu rozłączał. Sprawdziłem na stronach TP-Linka i jest nowy soft do tego routera, wgrałem teraz soft ponownie od TP-Linka i także modem jest wykrywany, połączenie nawiązane, wszystko chodzi ładnie i śmiga ale po chwili modem jest widziany jako Unplagged i dupka. Zrestartuje router, chwile pochodzi a za chwile Unplagged i nie ma połączenia. Ktoś ma pomysł o co chodzi?
Pozdrawiam.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Huawei E353 + router TP LINK TL-MR3220 - problem z netem
Ten router nie wyrabia z zasilaniem modemu po USB-wskazany dobry aktywny HUB. Przy ww zastosowaniu wg mnie lepsze będzie Gargoyle bo można wrzucić mu skrypt pingujący hosta w sieci i cały czas utrzymywać modem w aktywności http://openrouter.info/forum/viewtopic.php?f=22&t=1198 . 

jareq
-
Dziękuje za odpowiedź. Taki hub może być?:
http://allegro.pl/tracer-h6-hub-usb-2-0 ... 12746.html
Co do pingowania hosta, jeśli tego nie zrobię to co będzie się działo?
http://allegro.pl/tracer-h6-hub-usb-2-0 ... 12746.html
Co do pingowania hosta, jeśli tego nie zrobię to co będzie się działo?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie ryzykował bym z takim zakupem (do ww zastosowania wskazany z wydajnym zasilaniem-ceny od ok. 50zł w górę). 
Jak cały czas idzie transmisja to pingowanie zbędne, ale jak wyrywkowo to przy pingowaniu hosta utrzymujemy aktywność modemu (nie dochodzi do zwiech, przycinania transmisji itp., połączenie jest realizowane o wiele skuteczniej).rafalpiasek pisze:jeśli tego nie zrobię to co będzie się działo?

jareq
-
To kupie coś droższego:jarek999 pisze:Nie ryzykował bym z takim zakupem (do ww zastosowania wskazany z wydajnym zasilaniem-ceny od ok. 50zł w górę).
http://allegro.pl/hub-usb-3-0-7-portow- ... 80782.html
To koniecznie muszę to zrobić, poczytam co i jak. Dziękuje za pomoc i napiszę czy pomogło.jarek999 pisze:Jak cały czas idzie transmisja to pingowanie zbędne, ale jak wyrywkowo to przy pingowaniu hosta utrzymujemy aktywność modemu (nie dochodzi do zwiech, przycinania transmisji itp., połączenie jest realizowane o wiele skuteczniej).
Jak dużo transferu może to zjeść?
-
Dziękuje za pomoc!!
Wszystko chodzi bez problemów i przerw.
Pozdrawiam
Rafał Piaskowski.
Wszystko chodzi bez problemów i przerw.
Pozdrawiam
Rafał Piaskowski.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ok. 0,5Giga miesięcznie (jak masz noce bez limitu to o 1/3 mniej)-komfort bezcenny.rafalpiasek pisze: Jak dużo transferu może to zjeść?

jareq