Jaki internet wybrać ?

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
jakinetwybrac
Początkujący użytkownik forum

Jaki internet wybrać ?

Post autor: jakinetwybrac »

A więc tak szukam bezprzewodowego internetu do laptopa , internet potrzebny jest mi do przeglądania internetu i jakiś filmików no i do jakiś gier typu bf3 lub CS 1.6 , dobrze by było żeby utrzymywał prędkość na poziomie 3-10 MB/s , jak ktoś może podać mi u jakiego operatora mogę liczyć na taki przepływ danych , dodam że mieszkam w zielonce (jakieś 15km od warszawy) , zastanawiałem się nad tym LTE od polsatu , ale podobno bardzo szybko marnuje się transfer , interesowała by mnie oferta do 70zł/miesięcznie .
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Jaki internet wybrać ?

Post autor: ja.michal »

Nikt ci nie poda jaki internet bezprzewodowy ma parametry jakich wymagasz. Taki urok internetu komórkowego. Raz masz 8 Mb/, a raz nawet nie 1 Mb/s.

Transfer w ramach abo tak samo się marnuje z LTE jak i w HSPA+. :] Wszystko zależy co robisz w internecie i od ciebie zależy ile MB/GB zużyjesz.

Z graniem może być różnie. Potrzebne niskie pingi. Obecnie z tego co ludzie wrzucają na nasze forum to najniższe pingi ma LTE.
Konani
Stały użytkownik forum

Post autor: Konani »

Moze i LTE ma najnizsze pingi jakie moze zaoferowac mobilny internet,tylko wpierw trzeba miec dobry sygnal, zeby miec stabilne pingi do gier, ale to i tak nie zmienia faktu ze 100mb nie wyciagniesz w tym roku ani w przyszlym - Nawet na najdrozszym abonamecie na dwa lata.
Placisz za samo korzystanie z pasma LTE, a zebys sie zbytnio nie podniecal, operator zafunduje Ci limity wzgledem ich taryfy, ktore znajdziesz na ulotkach i stronie operatora.
Przykladowo najdrozszy abonament w plusie 160zl limit 25gb w dzien 50gb w nocy i przy dobrym wietrze moze wyciagniesz 60mb na stronie speedtest a przy zlym nawet 20mb nie bedzie.
Zas przy najtanszym abonamecie 60zl LTE nie ma, bedziesz mial tylko dostep do tego pasma,ale o predkosciach powyzej 12mb zapomnij, przynajmniej dopoki sie siec nie rozwinie i nie powieksza transferow.

Brzmi to jakbym nie wiedzial co pisze - Wiem, ale takie sa fakty i nie sugeruj sie tym co ci mowia w salonach,czy z reklam, tylko zdaj sie na opinie tych co juz testowali :)
LedonPL
Początkujący użytkownik forum

Post autor: LedonPL »

Za 70zł lepiej poszukać lokalnego operatora,który zapewni stabilne łącze. Niestety grając w gry w trybie multi, transfer zmarnujesz bardzo bardzo szybko,to nie zda egzaminu.
ODPOWIEDZ