Na początku chciałbym powiedzieć cześć wszystkim bo jestem nowy na tym forum. Hey... a przechodząc do problemu który mnie tu przywiał i mam nadzieje, że ktos z was mi pomoże w rozwiazaniu jego to chodzi o to, że obecnie korzystam z sieci radiowej, mam antenę zewnętrzną i kartę DWL-520+ D-Linka i chce użyć routera jako firewalla bo mam problemy zwiazane z niechcianymi połączeniami z moim kompem... z tysiacąmi połaczeń dziennie lol... i podobno router (spi/nat) załatwił by sprawe filtrując ten przychodzący ruch, ktoś polecił mi Linksys WRT54GL-EU i tu moje pytanie jest, czy router Linksys WRT54GL-EU bedzie współpracował z moją kartą sieciową? Czy moge go podłaczyć tak żeby działał mi jak zapora ? Nyo bo przegladając jego dane nie bardzo mam pojęcie jak miał bym go podłączyć, na karcie sieciowej nie mam żanych wyjść oprócz gniaza na antene... hmm... jak to działa ? A jeśli ten router nie jest odpowiedni to czy polecilibyście mi jakiś inny?
Załaczam linki ze specyfikacją tych urządzeń
router Linksys
D-Link
Pytanie jakie jeszcze mi sie nasuwa skoro tu już jestem to czy mam jakieś alternatywy oprócz neostrady i mojego jakże znienawidzonego przeze mnie dostawcy internetu SYpSTiEMU bziX (nazwe nieco zmieniłem ale i tak każdy kto go kojaży domyśli się) Juz nie moge wytrzymać tego kitu który mi wciska, łacze jest koszmarne tylko wieczorem wmiare działa a w dzień nie ma co marzyć o tych niby 256 kbps czsem jest gorzej niż przez modem, czasem w ogóle nie łączy, płace 50 zł za miesiąc. Mocno zastanawiam się nad neostradą 512, 15gb na miesiąc powinno starczyć mi ale słyszałem że i ona ma różne wady... Wiec czy jest coś jeszcze ? Słyszałem coś o Chello, iplus booster.... jest jakaś szansa na normalne życie lol? mieszkam w podkarpackim niedaleko Przemyśla.
btw. podobny post zamieściłem też na innym forum ale nie otrzymałem jeszcze żadnej odpowiedzi może tutaj mi ktoś pomorze