połaczenie wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
połaczenie wifi
czesc wam
jestem tu poraz pierwszy i nie wiem czy w dobrym dziale, ale sprobujmy.
Posiadam internet w plusie limit 10GB , modem sierra wireless 307 i od niedawna router airlive 3g II. Z routerem wiaze sie pytanie, czy poprzez polacznie z wifi moze mi szybciej upływac ten limit danych, wczesniej jak miałem podpiety modem pod usb, wszstko było ok i starczało a teraz nie. Dodam iz mam zainstalowany program net worx i pokazuje on dziwne rzeczy, tzn., gdy na koniec dnia zerknałem to jednegodnia poszło mi 900 mb co jest niemozliwe, czy siedzeniu troche na czacie, allegro , modem pdłaczony do laptopa przy czyms takim wskazywał max 100 mb .
Prosze o pomoc
jestem tu poraz pierwszy i nie wiem czy w dobrym dziale, ale sprobujmy.
Posiadam internet w plusie limit 10GB , modem sierra wireless 307 i od niedawna router airlive 3g II. Z routerem wiaze sie pytanie, czy poprzez polacznie z wifi moze mi szybciej upływac ten limit danych, wczesniej jak miałem podpiety modem pod usb, wszstko było ok i starczało a teraz nie. Dodam iz mam zainstalowany program net worx i pokazuje on dziwne rzeczy, tzn., gdy na koniec dnia zerknałem to jednegodnia poszło mi 900 mb co jest niemozliwe, czy siedzeniu troche na czacie, allegro , modem pdłaczony do laptopa przy czyms takim wskazywał max 100 mb .
Prosze o pomoc
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: połaczenie wifi
Tak. Jak nie zabezpieczysz sieci i korzystają z niej inni użytkownicy bez Twojej wiedzy (mają od Ciebie net za free).sandman21 pisze:Z routerem wiaze sie pytanie, czy poprzez polacznie z wifi moze mi szybciej upływac ten limit danych, wczesniej jak miałem podpiety modem pod usb, wszstko było ok i starczało a teraz nie.

jareq
-
szczerze to spodziewałem sie lepszej odpowiedzi;p,,, siec jest zabezpieczona (wpa2-psk) wiec to nie to.
Ostatnio zmieniony 2012-07-09, 21:43 przez sandman21, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie istnieje coś takiego.sandman21 pisze:wap2-psk
Nie.sandman21 pisze:poprzez polacznie z wifi moze mi szybciej upływac ten limit danych
Jak jest niemożliwe to albo program kłamie albo ty.sandman21 pisze:gdy na koniec dnia zerknałem to jednegodnia poszło mi 900 mb co jest niemozliwe
Moim zdaniem po prostu masz wygodniej więc więcej używasz.
Telefon np. nie łączy się z WiFi?
-
chodziło o wpa2 , chyba nie trudno było sie domyslec o co chodzi
a z tym stwierdzeniem ze ja klamie to tez jogurt nie wyrywaj sie zbyt szybko, a po drugie jak nie masz nic mądrego do napisania to się z.....j

a z tym stwierdzeniem ze ja klamie to tez jogurt nie wyrywaj sie zbyt szybko, a po drugie jak nie masz nic mądrego do napisania to się z.....j

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jeszcze łatwiej przepisać poprawnie 3 litery.sandman21 pisze:chyba nie trudno było sie domyslec o co chodzi
Mamusia kultury nie nauczyła? Przychodzisz po prośbie (głupawej zresztą, ale niech tam) i z pyskiem do każdego kto próbuje pomóc. Zastanów się może, co?
Odpowiedź dostałeś chyba dość jasną, więc temat zamykam.