połaczenie wifi

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
sandman21
Początkujący użytkownik forum

połaczenie wifi

Post autor: sandman21 »

czesc wam
jestem tu poraz pierwszy i nie wiem czy w dobrym dziale, ale sprobujmy.
Posiadam internet w plusie limit 10GB , modem sierra wireless 307 i od niedawna router airlive 3g II. Z routerem wiaze sie pytanie, czy poprzez polacznie z wifi moze mi szybciej upływac ten limit danych, wczesniej jak miałem podpiety modem pod usb, wszstko było ok i starczało a teraz nie. Dodam iz mam zainstalowany program net worx i pokazuje on dziwne rzeczy, tzn., gdy na koniec dnia zerknałem to jednegodnia poszło mi 900 mb co jest niemozliwe, czy siedzeniu troche na czacie, allegro , modem pdłaczony do laptopa przy czyms takim wskazywał max 100 mb .
Prosze o pomoc
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Re: połaczenie wifi

Post autor: jarek999 »

sandman21 pisze:Z routerem wiaze sie pytanie, czy poprzez polacznie z wifi moze mi szybciej upływac ten limit danych, wczesniej jak miałem podpiety modem pod usb, wszstko było ok i starczało a teraz nie.
Tak. Jak nie zabezpieczysz sieci i korzystają z niej inni użytkownicy bez Twojej wiedzy (mają od Ciebie net za free). ;)
jareq
sandman21

szczerze to spodziewałem sie lepszej odpowiedzi;p,,, siec jest zabezpieczona (wpa2-psk) wiec to nie to.
Ostatnio zmieniony 2012-07-09, 21:43 przez sandman21, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

sandman21 pisze:wap2-psk
Nie istnieje coś takiego.
sandman21 pisze:poprzez polacznie z wifi moze mi szybciej upływac ten limit danych
Nie.
sandman21 pisze:gdy na koniec dnia zerknałem to jednegodnia poszło mi 900 mb co jest niemozliwe
Jak jest niemożliwe to albo program kłamie albo ty.
Moim zdaniem po prostu masz wygodniej więc więcej używasz.
Telefon np. nie łączy się z WiFi?
sandman21

chodziło o wpa2 , chyba nie trudno było sie domyslec o co chodzi :dobani:

a z tym stwierdzeniem ze ja klamie to tez jogurt nie wyrywaj sie zbyt szybko, a po drugie jak nie masz nic mądrego do napisania to się z.....j :ok:
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

sandman21 pisze:chyba nie trudno było sie domyslec o co chodzi
Jeszcze łatwiej przepisać poprawnie 3 litery.

Mamusia kultury nie nauczyła? Przychodzisz po prośbie (głupawej zresztą, ale niech tam) i z pyskiem do każdego kto próbuje pomóc. Zastanów się może, co?

Odpowiedź dostałeś chyba dość jasną, więc temat zamykam.
Zablokowany