Problem z konfiguracją TP-Link TL-WA901ND

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ArkadiooWWL
Początkujący użytkownik forum

Problem z konfiguracją TP-Link TL-WA901ND

Post autor: ArkadiooWWL »

Witam.
wczoraj w RTVeuroAGD kupiłem nowy router TP-Link TL-WA901ND i po powrocie z pracy postanowiłem go podłączyć jednak 7 godzin spędzonych przed komputerem nie przyniosły rezultatu a w wyniku moich usilnych starań nowy sprzęt dwukrotnie latał przez salon lądując na ścianie. Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu sprzęt nadal działa więc może ktoś wcześniej uporał się z konfiguracją tego Kur..twa. Poprzednio korzystałem z routera TP-Link TL-WR1043ND i konfiguracja go zajęła mi może 20 min a do tego chu.....a nie mam już sił. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z konfiguracją TP-Link TL-WA901ND

Post autor: Jo_gurt »

A co ty chcesz konkretnie osiągnąć tym AP?
Zakładam, że wiesz, że to nie jest router?
ArkadiooWWL

Post autor: ArkadiooWWL »

A więc Mam już skonfigurowany router TL-WR1043ND i chce sobię zwiększyć zasięg sieci wi-fi za pomocą ap tl-wa901nd
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

No to podłączasz kablem do routera, ustawiasz wifi i już.
bearman

Post autor: bearman »

Witam

Podłączę się pod temat. Od pół roku mam tp-linka WA901ND. Dział sobie dobrze jako repeater z D-linkiem 2640 ale dostałem liveboxa do funpaka i musiałem go podłączyć. Problem pojawił się z tp-linkiem, który przestał przesyłać sygnał. Łączę się z nim przez wifi, wybieram 192.168.1.254 wchodzę w panel ale po jakichś 10 sekundach połączenie znika. W centrum sieci i udostępniania pojawia się "trwa indentyfikowanie" i w przeglądarce wyskakuje tylko "połaczenie zresetowane".

Nie wiem o co chodzi, a grzebię przy tym ponad godzinę. Resetowałem wszystko, podłączałem na różne sposoby, przywróciłem ustawienia 3 razy i zawsze komunikacja zanika przez indentyfikowanie sieci.. :(

*edit
Wychodzi na to, że nie działa DHCP, bo przydzielone IP to jakieś 169.254.****** a nie domyślny 192.168... Na sztywno nie działa, w szczegółach i tak jest IP błędnie przypisane jak wyżej. Da się to jakoś zmienić, czy AP do wymiany?
ODPOWIEDZ