zte mf60 a Polsat
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
zte mf60 a Polsat
witam posiadam w/w modem czytałem szukałem i lipa nie mogę uruchomić modemu z kartą czy ktoś łopatologicznie mógłby mi powiedzieć co i gdzie mam wpisać w ustawieniach modemu do polsatu cyfrowego?? Posiadam kartę również Aero2 i też mam problem z jej odpaleniem. Na wyświetlaczu ciągle pisze No serwice lub limited service na karcie polsatu swieci sie literka A i disconnected a na Aero2 litera A i też disconnected proszę o pomoc szczególnie z polsatem
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: zte mf60 a Polsat
No service znaczy, że jesteś po prostu poza zasięgiem sieci Cyfrowego Polsatu - wyjdź na świeże powietrze, tylko tego dotyczą mapy zasięgu CP.
Poza tym oczywiście trzeba dodać profile dla tych sieci, z których zamierzasz korzystać: "darmowy" dla Aero2 i "internet.cp" dla Cyfrowego Polsatu.
Poza tym oczywiście trzeba dodać profile dla tych sieci, z których zamierzasz korzystać: "darmowy" dla Aero2 i "internet.cp" dla Cyfrowego Polsatu.
-
dla polsatu dodawałem jakby nazew uzytkownika ale podawałem multi.internet byc moze to było przyczyną??
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
No service/brak usług nie ma związku z poprawnie lub niepoprawnie podanym APN (multi.internet to stary APN działający nie wszędzie i nie zawsze, generalnie tylko w UMTS - od czasu LTE przerzucili się na internet.cp - nie wiem po co tak komplikują).
Nazwa użytkownika i hasło mogą być (i powinny być) puste.
Numer telefonu zawsze ten sam: *99# (choć akurat w MF60 się go wcale nie podaje).
Nazwa użytkownika i hasło mogą być (i powinny być) puste.
Numer telefonu zawsze ten sam: *99# (choć akurat w MF60 się go wcale nie podaje).
-
no a ten limited service na wyświetlaczu co oznacza?? w zakładce setings /3G setings /network select co ma byc zaznaczone auomat?? Zakładka quick setings do czego służy??
- wojteks
- *** Administrator ***
Że nie jesteś w zasięgu poszukiwanej sieci, możesz tylko wykonać połączenie alarmowe poprzez inną sieć.blekitny4 pisze:a ten limited service na wyświetlaczu co oznacza?
Nie pomagam na PW!