Huawei E1752 z orange uk problem z wirtualnym napędem

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
badlok
Początkujący użytkownik forum

Huawei E1752 z orange uk problem z wirtualnym napędem

Post autor: badlok »

Witam

Posiadam modem Huawei E1752, poradziłem sobie bez problemu z simlockiem chciałem również wgrać niebrandowany dashboard. pobrałem z http://www.dc-files.com/files/huawei/modems/E1752/ dashboard win, dashboard update oraz firmware update. Po tych zabiegach wirtualny napęd jest widziany w systemie lecz nie można go otworzyć. (informacja włóż dysk do stacji G). Podglądałem zawartość modemu w QPST zdjęcie . Próbowałem również komend AT ale nie jestem pewny czy zrobiłem to właściwie. Oczywiście modem posiada odpowiednie zasilanie z usb,swieci jak powinien (na zielono i niebiesko) łączy jak powinien ( mam kopię mobile partnera na dysku twardym).

Czy ktoś ma jakieś pomysły,jak przywrócić napęd wirtualny do działania?

Pozdrawiam
badlok

EDIT :

Witam wszystkich na forum postaram się tutaj częściej zaglądać :) Dla potrzebujących rozwiązania -

Poprzez Putty połączyłem się przez port COM z modemem, wysłałem komendę AT^U2DIAG=276 kilka razy aż do momentu pojawienia się komunikatu zwrotnego OK. Po tym zabiegu pojawił się mobile partner, życzę powodzenia!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Huawei E1752 z orange uk problem z wirtualnym napędem

Post autor: YaHooo »

badlok pisze:kilka razy aż do momentu pojawienia się komunikatu zwrotnego OK.
Dzięki za podanie rozwiązania :ok:
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ