Orange Freedom Pro a odblokowywanie portów
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Orange Freedom Pro a odblokowywanie portów
Witam.
Mój problem dotyczy przekierowywania portów w OFP. Posiadam router mv500(?) i w żaden sposób nie jest w stanie tego zrobić. Wyczytałem że orange blokuje poszczególne porty. Czy jest jakaś możliwość to obejść? Wszelka pomoc mile widziana.
Mój problem dotyczy przekierowywania portów w OFP. Posiadam router mv500(?) i w żaden sposób nie jest w stanie tego zrobić. Wyczytałem że orange blokuje poszczególne porty. Czy jest jakaś możliwość to obejść? Wszelka pomoc mile widziana.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Orange Freedom Pro a odblokowywanie portów
W usłudze CDMA są zablokowane wszystkie porty, nie ma możliwości ich odblokowania.Czuher16 pisze:Wyczytałem że orange blokuje poszczególne porty.
Trzeba by mieć VPN zestawiony do innego serwera który ma normalne wyjście na świat.Czuher16 pisze:Czy jest jakaś możliwość to obejść?
Co chcesz uzyskać przez odblokowanie portów?
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Gra sieciowa której używam rzekomo wymaga tych portów do działania. Nie chodzi mi o hostowanie gier.Co chcesz uzyskać przez odblokowanie portów?
-
- Mistrz bezprzewodowy
A przypadkiem Orange nie sprzedaje usługi publicznego IP na CDMA? W Nordisku jest dostępna za dopłatą do adresu statycznego 12,30zł brutto.wojteks pisze: W usłudze CDMA są zablokowane wszystkie porty, nie ma możliwości ich odblokowania.

jareq
- wojteks
- *** Administrator ***
No to na CDMA się nie da.Czuher16 pisze:Gra sieciowa której używam rzekomo wymaga tych portów do działania.
Nie pomagam na PW!