Witam mam modem ed77 oprogramowanie EDGE Dialer w orange Business Ewereywhere za 120 zł brutto z limitem 1 giga mieszkam w Środzie Wlkp. koło Poznania jestem w zasiegu EDGE transfer mam około 10-25 kB/s download, 10-15 kb/s upload i mam pytanie:
Czy da rade wyciagnać wiecej?Bez zakupu anteny?
Czy jest inny soft do tego modemu?Taki który zastępował by EDGE Dialer?Poniewaz w nim nie ma żadnych ciekawych opcji?czy w ogule by cos to dalo?... jest tylko "ogólne",
"statystyki" , "profile", "sms", "informacje" i "ustawienia" a w tych ustawieniach sa tylko opcje "wlacz auto pin", "uruchom po zalogowaniu", "automatycznie polacz po zalogowaniu" i zmiania jezyka...
Z tego co czytam maja tu bardzo słabe transfery mój sie wacha od 10-25 w ten sposob ze nie jest stały gdy sciagam plik to skaka miedzy 10-25 kB/s. Nigdy tez nie mialem zmniejszonego transferu z powodu przekroczenia limitu- mam internet od 4 miesiecy i za kazdym razem go przekroczylem ok. 2 giga miesiecznie a limit mam 1 giga
Nie znam sie za bardzo na tym i prosze o Pomoc
ED77 - EDGE Dialer - Orange Business Ewereywhere
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stały użytkownik forum
Re: ED77 - EDGE Dialer - Orange Business Ewereywhere
Na ED77 więcej jak 22,2 KB/s nie wyciągniesz, ponieważ modem jest 6 klasy EDGE, czyli download max 177,6 kb/s ~ 22,2 KB/s
EDIT:
Jeśli chcesz, zeby transfer byl stabilniejszy to moze pomoc antena kierunkowa. Co do przekraczania limitu to nie chce mi sie wierzyc w to co piszesz, chyba, ze ktos w orange ci zle ustawil limit, tymbardziej ze spadek predkosci na EDGE jest bardzo odczuwalny (przynajmniej w moim przypadku) i denerwujacy.
Pozdrawiam
EDIT:
Jeśli chcesz, zeby transfer byl stabilniejszy to moze pomoc antena kierunkowa. Co do przekraczania limitu to nie chce mi sie wierzyc w to co piszesz, chyba, ze ktos w orange ci zle ustawil limit, tymbardziej ze spadek predkosci na EDGE jest bardzo odczuwalny (przynajmniej w moim przypadku) i denerwujacy.
Pozdrawiam