Problem z modemem huawei e353s-2 z sieci Tmobile

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zielony33333
Początkujący użytkownik forum

Problem z modemem huawei e353s-2 z sieci Tmobile

Post autor: zielony33333 »

Mam problem z łączniem z internetem przez ten modem. Mianowicie do połączenia używam karty play, modem ma zainstalowane oprogramowanie z tmobile internet menager. Na tym oprogramowaniu wykrywa mi kartę, pokazuje że jestem połączony ale internet w ogóle nie chodzi. Zainstalowałem w komputerze czysty Mobile partner sytuacja taka sama, pokazuje że jest połączony z siecią, ale internet nie chodzi. Mam modem z play i po zainstalowaniu oprogramowania z play w komputerze( czyli chyba to jest mobile partner z nakładką play) internet chodzi bez problemów. Modemu chce używać razem z routerem więc co zrobić żeby oprogramowanie zainstalowane w modemie łączyło mnie z siecią play?. Modem jest kupiony więc nie wiem jak wcześniej sprawował się z tmobile. Poproszę o jasne wytłumaczenie jak dla laika jeśli ktoś zna rozwiązanie problemu:)

[ Dodano: 2012-08-04, 17:02 ]
Temat do zamknięcia, prawdopodobnie poprzedni właściciel modemu grzebał coś w oprogramowaniu, po bo wgraniu nowego dashboard przerobionego pod Aero2 net z play działa bardzo ładnie:)
ODPOWIEDZ