Witam.
Potrzebuje kupić nową kartę wifi pod USB z dokręcaną antenką ,która działa na 2.4 GHz, oczywiście karta może też działać w standardzie N
Jaka nowa karta WiFi pod USB z antenką 2.4 GHz?
Moderator: Moderatorzy
- Cage
- Stały użytkownik forum
- LiO19
- Stały użytkownik forum
Re: Jaka nowa karta WiFi pod USB z antenką 2.4 GHz?
TP-Link TL-WN722N Pracowała rok na bazie jako AP pod OpenWRT, zero zastrzeżeń, oczywiście dalej działa. Na dodatek działa pod linux na sterowniku ath9k_htc 

- Cage
- Stały użytkownik forum
Re: Jaka nowa karta WiFi pod USB z antenką 2.4 GHz?
Obecnie mam pożyczoną kartę TP-Link WN422G, ale jest problem, gdy wyciagnie się kartę z gniazda USB i przełoży się do innego, to za każdym razem pojawia się komunikat, żeby zainstalować sterowniki i dopiero zaczyna działać jak się zainstaluje. Płyty główna w stacjonarnym ma 6 gniazd USB i w każdym pojawia się komunikat, żeby zainstalować sterowniki, nawet jak się wyciągnie i ponownie podłączy pod to samo gniazdo USB gdzie były już instalowane.
Na drugim sprzęcie jest problem typu, że po podłączeniu pod USB, pojawia się komunikat, że nie rozpoznano narzędzia USB i trzeba wtedy wyjąć i podpiąć ponownie.
Zamiast TP-Linka myślałem, żeby kupić innego producenta, ale nie wiem jaka będzie karta najlepsza, żeby działała w trzech standardach - 802.11b,g,n
Na drugim sprzęcie jest problem typu, że po podłączeniu pod USB, pojawia się komunikat, że nie rozpoznano narzędzia USB i trzeba wtedy wyjąć i podpiąć ponownie.
Zamiast TP-Linka myślałem, żeby kupić innego producenta, ale nie wiem jaka będzie karta najlepsza, żeby działała w trzech standardach - 802.11b,g,n
Ostatnio zmieniony 2012-08-30, 11:08 przez Cage, łącznie zmieniany 1 raz.