[problem] Router axesstel mv410r problem z wifi

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
assassins x
Stały użytkownik forum

[problem] Router axesstel mv410r problem z wifi

Post autor: assassins x »

Witam.
Od niedawna kupilem na allegro używany router axesstel mv410r w zestawie było wszystko oprócz kabla ethernet. Czekałem tylko na tablet goclever tab a73, który miał wrócić z gwarancji. Dzięki niemu chciałem sprawdzić czy można korzystac z wifi z routera. Wszystko w routerze było ok aż do czasu kiedy tablet powrócil. Włączyłem tablet następnie wifi, połaczylo mnie z siecia axessmv400, wszystko ok sygnal doskonaly uruchamiam przeglądarkę i........ nic się nie ładuje nawet nie widac paska ładowania :cry: . Wyszedłem na schody tam siec sasiada wifi nie zabezpieczona 2 kreski i spoko net działą ładuje strony, więc to nie wina tabletu. Diody się świecą wszystkie oprocz ethernet w routerze. W momencie gdy w tablecie odswiezam strone w przeglądarce dioda wifi w routerze na ułamek sekundy gasi się i zapala.
No i teraz pytanie co robić???? :/ :gwiazdki:
lechu1777
Obserwowany

Re: [problem] Router axesstel mv410r problem z wifi

Post autor: lechu1777 »

Skonfigurowałeś wifi rutera przez kabel rj45? Najpierw to trzeba zrobić, reboot rutera i dopiero łączyć się przez wifi.
ODPOWIEDZ