Witam. mam problem z moim modemem od blueconnecta. stary dziadek ale jeszcze sie na cos przydaje. ale do rzeczy.
modem chodzil wczesniej na windowsie xp i powiedzmy ze było wszystko okej. kupiłem teraz nowego laptopa w ktorym siedzi Win7 który nie jest kompatybilny z e220. jednak slyszalem ze jak sie zmieni firmwar i sterowniki to powinnien normalnie chodzic. no i zabralem się do tego, zmieniłem firmwar i sterowniki niby tak jak jest opisane w necie. jednak na win7 dalej nie chodził. podłączyłem go spowrotem do starego komputera i wyglada to mniej wiecej tak że znajduje modem po czym za 5 sekund go wyrzuca i tak jest caly czas. dzisiaj zainstalowalem go jeszcze na innym komputerze i wprawdzie inicjalizuje polączenie, ale po chwili wyskakuje komunikat "Sim - nieistnieje lub nieosiagalne"
no i teraz nie wiem co jest nie tak. <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> modem, karte, czy moze to i to jak ktoś ma jakis pomysł to prosibym o porade, bo zalzy mi żeby znów mogł się połączyć z blueconnectem.
pozdrawiam
Huawei e220 problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- lesiolo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Huawei e220 problem
Podaj dokładnie co wgrałeś w modem.wiertar pisze:firmwar i sterowniki niby tak jak jest opisane w necie
-
- Początkujący użytkownik forum
wersja firmware 11.117.10.00.07,
i jeszcze jedna rzecz. jak karta jest w modemie to wlasnie tak caly czas znajduje użadzenie i wyrzuca, natomiast jak karty nie ma to znajduje urzadzenie, inicjalizuje polaczenie i pochwili wyskakuje komunikat jak wyzej czyli ze "Sim - nieistnieje lub nieosiagalne"
[ Dodano: 2012-08-14, 18:35 ]
prawdopodobnie bedzie cos z softem modemu. wlozylem karte blueconnect do innego modemu huawei e122 i na nim chodzi wszystko okej, co teraz zrobić, sprobowac wgraj nowy soft?
i jeszcze jedna rzecz. jak karta jest w modemie to wlasnie tak caly czas znajduje użadzenie i wyrzuca, natomiast jak karty nie ma to znajduje urzadzenie, inicjalizuje polaczenie i pochwili wyskakuje komunikat jak wyzej czyli ze "Sim - nieistnieje lub nieosiagalne"
[ Dodano: 2012-08-14, 18:35 ]
prawdopodobnie bedzie cos z softem modemu. wlozylem karte blueconnect do innego modemu huawei e122 i na nim chodzi wszystko okej, co teraz zrobić, sprobowac wgraj nowy soft?
- lesiolo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Wgraj firmware 11.117.10.02.00.B268 lub 11.313.02.00.01.B268
i zmień dashboard na nowszy Pliki masz na chomiku
i zmień dashboard na nowszy Pliki masz na chomiku