MV400 + inny router np. TP-LINK WR1043N lub linksys WRT54GL

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
carterthebest
Początkujący użytkownik forum

MV400 + inny router np. TP-LINK WR1043N lub linksys WRT54GL

Post autor: carterthebest »

Witam serdecznie,
szukałem troszkę w internecie, ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.

Mam serwer podłączony do tp-linka wszystko po gigabitowym lanie i chciałem jeszcze zapodać mu wana od mv400, a jemu całkowicie wyłączyć wi-fi. Tak, żebym w domu miał wi-fi tylko od tp-linka.

Problem polega na tym, że w sieci od tp-linka AxessManager nie wykrywa urządzenia, internet jest, pingi latają do mv400,a program pokazuje ciągle "Urządzenie niedostępne", a jest mi to potrzebne do wprowadzania tego cholernego PIN'u, którego notabene usunąć nie mogę, a i karty zamienić w salonie mi nie chcą.

Router WRT54GL z DD-WRT skonfigurowałem jako repeater-bridge i problemu nie ma, Axess elegancko wykrywa urządzenie. Tylko nie chcę, żeby rolę routera od przydzielania adresów itp. odgrywał MV400, a właśnie tp-link, czy linksys.

Bardzo dziękuję za wszelkie sugestie.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: MV400 + inny router np. TP-LINK WR1043N lub linksys WRT54GL

Post autor: key »

Nie do konca wiem co kombinujesz - ciezko cos z tego wyzej opisanego wyczytac, ale wyglada mi to na podwojny NAT i do tego zle skonfigurowany.

Narysuj schemat sieci z podaniem gdzie co laczysz (nazwy portow) oraz adresami IP/maska/bramka poszczegolnych urzadzen.
Nie pomagam na PW.
carterthebest
Początkujący użytkownik forum

Re: MV400 + inny router np. TP-LINK WR1043N lub linksys WRT54GL

Post autor: carterthebest »

OK postaram się narysować wieczorem.
ODPOWIEDZ