Jaki Internet

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Ballbreaker
Początkujący użytkownik forum

Jaki Internet

Post autor: Ballbreaker »

Witam !
Jestem jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> jestem posiadaczem Internetu Orange Freedom Pro CDMA,ale lekko denerwują mnie te przekroczenia niskiego limitu.
Więc chciałem zapytać,czy nie ma jakichś dobrych dostawców internetu w okolicy Janowa Lubelskiego do 20KM.
usagi
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Jaki Internet

Post autor: usagi »

Możesz korzystać np.: z Internetu HSPA+ 900 Mhz od Plusa. Ale oczywiście przydałoby się więcej informacji. O jaki Internet ci chodzi - mobilny czy kablowy? W jaki sposób używasz Internetu itp.
Usagi
Ballbreaker
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Ballbreaker »

Chodzi mi o internet mobilny,bo niestety nie mam w domu gniazdka telefonicznego(Swoją drogą,ile kosztuje podpięcie lini telefonicznej,jeśli jest taka możliwość),a internetu używam zarówno jak i do zwyczajnego przeglądania,jak i grania i pobierania.
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Yanusz »

Jeśli chodzi o internet stacjonarny (który byłby chyba najlepszym rozwiązaniem, skoro drażnią Cię limity) to podpięcie linii obecnie kosztuje 1.01zł (na 24 miesiące) lub 10,09zł (na 12 miesięcy). Oczywiście pod warunkiem, że będzie techniczna możliwość takiego podpięcia.

link

Natomiast internet mobilny to darmowy Aero2 (bez limitów danych, ale z ograniczeniem prędkości 512/512 oraz cogodzinnym rozłączaniem), Plus internet, albo Cyfrowy Polsat.
Jest też spora szansa na Play Online, ale tu prawdopodobnie potrzebna będzie antena zewnętrzna na 900MHz.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
ODPOWIEDZ