Podkupiłem modem E398 z sieci Plus i wsadziłem kartę Polsat LTE. Działało tylko HSPA+ chociaż modem pokazywał średni (trzy kreski) zasięg sieci lte.Dokładnie to Plus LTE. Pokorciło mnie zmienić oprogramowanie na Polsatu z myślą że zadziała LTE.Coś poszło nie tak i teraz nawet oprogramowanie Plusa nie widzi modemu i na siłę włącza się systemowy (XP) kreator sieci, a w ustawieniach nawet niema pozycji LTE tylko 2G i 3G.
Od naszego kolegi @lesio pobrałem gotowca 46Mb ale i on pokazuje na drugim etapie błąd i kończy upgrade.Co robić ? "jak żyć"?
P.S. Błąd pojawia się na drugim etapie gdy jest proces Update Wizard Deshboard i komunikat brzmi - Error code:10 Find port failed
[ Dodano: 2012-08-20, 21:53 ]
Poradziłem sobie jednak sam.Cofnąłem XP-eka do punktu sprzed tego zamieszania i modem z aplikacją Plusa zaczął działać Polsatowym 3G. Zaryzykowałem jeszcze raz i zmieniłem mu oprogramowanie na to od kolegi @lesiolo

To z Plusa się burzyło i wcięło w trakcie procesu ale nie dało rady namieszać.Dziękuję Ci przyjacielu że zamieściłeś je na Chomiku

LTE śmiga powyżej 10Mb. pobieranie i 5mb. wysyłanie, ale mam tylko dwie kreski zasięgu bo deszczowo.Chyba kupię jakąś antenkę.