Witam
Mam modemy:
Huawei E220 i E173u-2
Pod Windows XP mam zainstalowane oba modemy i oba działają.
Pod Windows 7 instaluję E173u-2, następnie E220 i po włożeniu ponownie E173u-2 system zaczyna ponownie instalować sterowniki i nie może tego zrobić.
Żeby używać E173u-2 muszę najpierw odinstalować E220.
Oczywiście nie używam obu na raz, ale raz jest mi potrzebny jeden a raz drugi.
Jeżeli ma Ktoś jakiś pomysł jak i co zrobić, żeby oba modemy były zainstalowane w Windows 7, to proszę o informację.
Dodam, że oprogramowanie od E173u-2 instaluje się w innym katalogu i od E220 też w innym.
Huawei E220 i E173u-2 Windows 7 problem wspólne sterowniki
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Huawei E220 i E173u-2 Windows 7 problem wspólne sterowniki
Pozdrawiam, Maciej.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Huawei E220 i E173u-2 Windows 7 problem wspólne sterowniki
Wpinasz je w ten sam port usb? Jeśli tak spróbuj drugi wpiąć do innego, siódemka przypisuje sobie usb do sterowników.
-
- Użytkownik forum
Pod Windows 7 modemy Huawei muszą być na róznych portach USB
Tak wpinam w ten sam USB. Rzeczywiście, jak się wepnie w różne USB, to działa poprawnie.
Teraz wpiąłem E220 do jednego portu i zainstalowałem ponownie.
E173u-2 wpiąłem do drugiego portu.
No i działa dobrze jak na razie. Jak podłączam E220 to odpala się Blueconnect, a jak E173u-2 to Play Online.
Dzięki.
W XP chyba też system przypisuje konkretne urządzenia do portów, bo zarówno w jednym jak i w drugim systemie, jak się zmieni port, to urządzenia się rozmnażają na #2, #3, #4 itd.
Mam coś takiego
Jednak w XP pomimo tego działają oba programy, z tym że odpalają się też oba po włożeniu jednego tylko modemu, ale sterowniki są dobrze rozpoznawane. Natomiast w Windows 7 trzeba faktycznie na innym porcie USB instalować i wtedy działa.
Dzięki.
Teraz wpiąłem E220 do jednego portu i zainstalowałem ponownie.
E173u-2 wpiąłem do drugiego portu.
No i działa dobrze jak na razie. Jak podłączam E220 to odpala się Blueconnect, a jak E173u-2 to Play Online.
Dzięki.
W XP chyba też system przypisuje konkretne urządzenia do portów, bo zarówno w jednym jak i w drugim systemie, jak się zmieni port, to urządzenia się rozmnażają na #2, #3, #4 itd.
Mam coś takiego

Jednak w XP pomimo tego działają oba programy, z tym że odpalają się też oba po włożeniu jednego tylko modemu, ale sterowniki są dobrze rozpoznawane. Natomiast w Windows 7 trzeba faktycznie na innym porcie USB instalować i wtedy działa.
Dzięki.
Pozdrawiam, Maciej.