Problem z logowaniem do Aero2

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Vogo
Początkujący użytkownik forum

Problem z logowaniem do Aero2

Post autor: Vogo »

Witam, zarejestrowałem się specjalnie na tym forum, gdyż nie potrafię poradzić sobie z Aero2. Zaznaczam, że jestem absolutnie zielony w porównaniu do większości z Was dlatego proszę o odpowiedzi jakbym był ociężały umysłowo. Łatwiej będzie mi zrozumieć :P

Opis problemu:

Mam kartę Aero2 oraz zakupiony w Anglii modem HUAWEI E3131 z sieci T-Mobile. Po włożeniu do niego Aero2, zdjąłem simlocka podanym mi kodem. Lampka miga na niebiesko, zasięg doskonały, pojawia się opcja wyboru sieci Aero2(3g) i ikonka CONNECT. Klikam ją, chwila namysłu, connecting i koniec - Disconnected. Próbowałem instalować Top_NetInfo ale w tym pierwszym okienku nawet nie wykrywa tego modemu... i w tym momencie rozkładam ręce i błagam o pomoc.

Ps. To samo mam na:
Win XP sp3
Win 7 home edition
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Problem z logowaniem do Aero2

Post autor: jakubd »

Zapomniałeś chyba ustawić profilu połączenia z APN "darmowy" dla połączenia z Aero2.
Vogo
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z logowaniem do Aero2

Post autor: Vogo »

true true, dziękuje Ci bardzo, winien Ci jestem duże piwo i niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi :) :zdrowko:
ODPOWIEDZ