Parametry linii adsl,netia - brak internetu

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
enzopage
Początkujący użytkownik forum

Parametry linii adsl,netia - brak internetu

Post autor: enzopage »

Witam, od kilku dni mam duże problemy z dostępem do Internetu. Router przestaje udostępniać Internet. Po restarcie nie synchronizuje się. Dopiero po kilku próbach udaje mu się nawiązać połączenie i można korzystać z Internetu. Po kilkunastu minutach pojawiają się pierwsze przerwy w PING-ach do internetu i w końcu pingi nie przechodzą.

Zrobiłem screeny wykonane w ciągu minuty od połączenia do częściowej utraty. Spójrzcie na parametry. Byli dzisiaj technicy z netii i twierdzą, że linia jest w porządku ale nie chce mi się w to wierzyć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy to wina po stronie linii, operatora ? czy kabla w budynku ? Linia jest własnością TP a internet jest z Netii. W budynku jest dwużyłowy drut do routera. Filtry wypinane wymieniane i dalej to samo. Telefon też odłączałem.
Awatar użytkownika
clamaranop
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Parametry linii adsl,netia - brak internetu

Post autor: clamaranop »

Netia , mój kolega ma 6 Mb/s i dotychczas działał dobrze , była pełna prędkość.
Od 3 dni internet na testach nie wyciągnie więcej niż 1 Mb/s a pingi nie schodzą poniżej 100ms , stawiałbym na jakąś awarię u Netii : D
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Parametry linii adsl,netia - brak internetu

Post autor: bdkacz »

1. przestaw na adsl2+ i sprawdź czy się zsynchronizuje
2. mikrofiltry przed telefonami masz ? bo strasznie niski SNR jak na tak małe tłumienie masz.
ODPOWIEDZ