Konfiguracja Aero2 z Huawei D100 i Huawei E173u-2

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kadarka
Początkujący użytkownik forum

Konfiguracja Aero2 z Huawei D100 i Huawei E173u-2

Post autor: kadarka »

Witam, zarejestrowałem się specjalnie na tym forum, gdyż nie potrafię poradzić sobie z Aero2.
Wiem ze temat jest juz pewnie troche przechodony ale jak postepuje zgodnie ze starymi opisami to nic mi nie wychodzi.

Posiadam router Huawei D100 i modem Huawei E173u-2 i chcialbym to jakos uruchomic zeby dzialalo bezprzewodowo.
Normalnie przez port USB modem dziala, a po wlozeniu do routera nie chce sie polaczyc.
Wgralem nowy soft (ery) do routera bo takie sugestie znalazlem gdzies na forum i podejrzewam ze trzeba cos skonfigurowac w routerze D100 ale nie wiem co???!!!
W tym momencie nie wiem co zrobic i prosze o pomoc.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Konfiguracja Aero2 z Huawei D100 i Huawei E173u-2

Post autor: ja.michal »

Musisz ustawić punkt dostępowy czyli APN dla darmowego internetu. Wszystkie dane do konfiguracji znajdziesz na naszej wiki pod hasłem APN.
http://wiki.bez-kabli.pl/index.php?title=APN
kadarka
Początkujący użytkownik forum

Re: Konfiguracja Aero2 z Huawei D100 i Huawei E173u-2

Post autor: kadarka »

Dziekuje za zainteresowanie moja prosba, ale nadal nie wiem jak i gdzie ustawiac ten punkt dostepowy APN jesli to mozliwe to prosze o jak najprostrze wytlumaczenie bo srednio znam sie na tym.
ODPOWIEDZ