internet radiowy pod windows7
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
internet radiowy pod windows7
Po złożeniu nowego komputera i wgraniu windows7 mojej starej karty do odbioru internetu radiowego komputer w ogóle nie widzi- karta ralink RT2400. Problem z tą kartą w Windows7 ma wielu użytkowników, bo m.in brak do nich aktualnych sterowników. Karta RT2400 pod "XP" działała dobrze. Z starą kartą dałem sobie spokój i pożyczyłem się PLANET WL-8317. Sterowniki pod tą karte znalazłem w necie, bo oczywiście na oryginalnej płycie nie było pod "7". Sterowniki do tej karty ściągnąłem ze strony producenta jednak jakieś nieoryginalne były, bo nie wyświetlało po zainstalowaniu ich ze to karta PLANET WL-8317 tylko inaczej Wszystko przy instalacji poszło jak po maśle zdziwiłem się, gdy zobaczyłem moc sygnału dostępnych sieci- wszystkie były o połowe niższe niż na starej karcie ralink i starym systemie XP- wszystkie parametry mojej sieci po 30%-35%. Oczywiście podłączyłem stary dysk z XP-ekiem aby sprawdzić płytę główna i jest wszystko ok, sygnał jest taki jak był na ralinku a nawet ciut lepszy- parametry sieci po około 80%. Co zrobić bym mógł korzystać z internetu pod Windows7? Może kupić nową karte z przeznaczonymi do niej sterownikami a nie jakimiś kombinowanymi. Jaka karte możecie polecić?