Router AXESSTEL MV411R problem

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
LubiaK
Początkujący użytkownik forum

Router AXESSTEL MV411R problem

Post autor: LubiaK »

Witam mam problem z routerem w tytule. Router odpala, po wpisaniu hasła do karty w przeglądarce przez ethernet na routerze pali się stale czerwona dioda zasięgu natomiast dioda od Connect miga... Jeszcze wczoraj gdy przyniosłem router od sąsiada złapał mi connect i na chwile połączył się z moim Livem ale to tylko wczytanie jednej strony i znów nie działa... Przywracałem ustawienia, resetowałem go przyciskiem i nadal to samo... Podczas dzisiejszej przejażdzki wziołem go do samochodu i dioda od zasięgu paliła się nawet na zielono i nadal nie było połączenia... Proszę o pomoc. Za mądre wypowiedzi będą punkty wdzięczności
lechu1777
Obserwowany

Re: Router AXESSTEL MV411R problem

Post autor: lechu1777 »

Czerwona dioda zasięgu = marny zasięg i dlatego nie łączy connect. Złapał Ci raz przypadkowo, bo miałeś farta, akurat trafiłeś w sygnał. Ponad to trzeba pamiętać o PINie w programie Axessa, tam bodajże można go wpisać i wyłączyć żądanie.
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: bdkacz »

W MV411 PN wpisuje się w panelu via przeglądarka, AxessTelManager nie działa z MV411 (nawet nie ma w komplecie CD z nim)
LubiaK
Początkujący użytkownik forum

Post autor: LubiaK »

tak jak wcześniej pin do karty wpisuje w przegladarce...
outer jak napisałem zabrałem na wycieczkę gdzie zasięg miałem nawet zielony i nic ndal mygala...
a wdomu zasięg miałem nawet pomarańczowy i nic z tego
ODPOWIEDZ