Zwiększony ping od tygodnia - da się coś z tym zrobić?

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Matusik1995
Stały użytkownik forum

Zwiększony ping od tygodnia - da się coś z tym zrobić?

Post autor: Matusik1995 »

Witam. Mam internet orange free (modem ZTE MF192 + Antena 15dBi bestpartner + router TP-link mr3420), mam HSDPA z prędkością około 3-4 mb/s. Do rzeczy: wcześniej miałem ping na poziomie 70ms około, czasami więcej, czasem mniej. Zdarzało się, że skakał do ponad 100ms, ale to po dniu lub dwóch mijało. Teraz już od tygodnia utrzymuje się na poziomie około 111ms i nie mogę grać w Battlefielda czy inne gry. Czy da się coś z tym zrobić? :(
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Zwiększony ping od tygodnia - da się coś z tym zrobić?

Post autor: Tomek7 »

Jest wiele możliwości twojego problemu.Sprawdź jaki ping masz o 5 rano wtedy okaże się czy nie jest to wina obciążonego NodeB,może też załapałeś jakiegoś syfa w systemie a możliwe też że serwer gry jest przeniesiony itp....
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Re: Zwiększony ping od tygodnia - da się coś z tym zrobić?

Post autor: jarek999 »

Matusik1995 pisze:Witam. Mam internet orange free (modem ZTE MF192 + Antena 15dBi bestpartner + router TP-link mr3420), mam HSDPA z prędkością około 3-4 mb/s. Do rzeczy: wcześniej miałem ping na poziomie 70ms około, czasami więcej, czasem mniej. Czy da się coś z tym zrobić? :(
Z opisu wynika że modem łączył się z siecią nie w HSDPA lecz w HSPA , dlatego ta różnica w pingu i jakości połączenia. Może być niższy poziom sygnału z anteny, poza tym przy tym zestawie przy problemach z zasięgiem obowiązkowy aktywny HUB USB.
jareq
ODPOWIEDZ