PS w domu mam Orange CDMA 20Gb i nielimitowanymi nocami oraz download 200kb/s i jak dla mnie jest wystarczający. Ale trzeba wziąć pod uwagę, że mieszkam na wsi.
Moderator: Moderatorzy
No właśnie jak to jest z tymi limitami. Osobiście nie znam sposobu na to, aby określić, jaki limit byłby dla danej osoby najlepszy. Oferowane przez operatorów liczniki są strasznie niedokładne i podają jakieś bzdury. Macie na to jakiś sposób ( przy założeniu, że nie mamy do dyspozycji innego Internetu i nie możemy po prostu włączyć sobie programu typu NetMeter )? Sam mam z tym problem i nie wiem, czy oferta abonamentowa byłaby dla mnie lepsza, czy może ta prepaid. Kowalmilosz12 musisz zdecydować, co jest dla Ciebie ważniejsze - limit danych, czy modem w atrakcyjnej cenie.jarek999 pisze:dużym limitem danych 15GB
Różnie jest w Plusie nie jest ten system zliczania danych zbyt czytelny-dane są porozbijane na sesje. Ja i tak mam własny poglądowy który realizuje mi TP-Link MR-3420 z Gargoyle by obsy: Czas Łącznie Pobieranie Wysyłanieusagi pisze: No właśnie jak to jest z tymi limitami. Osobiście nie znam sposobu na to, aby określić, jaki limit byłby dla danej osoby najlepszy. Oferowane przez operatorów liczniki są strasznie niedokładne i podają jakieś bzdury. Macie na to jakiś sposób
Mógłbyś podzielić się z nami swoją wiedzą? Ja kompletnie nie mogę sobie poradzić z określeniem, ile GB jest mi potrzebne. Nie miałem do czynienia z żadnymi wielkimi prędkościami, a niedługo będę miał okazję z nich korzystać, więc jestem w kropce. Wiadomo, że na pewno więcej zużyję transferu z racji wygody korzystania z Internetu, ale nie chcę z drugiej strony przepłacać za usługę, której nie będę w pełni wykorzystywał.jarek999 pisze:mam po ładnych kilku latach użytkowania własny obraz na ile i na co może wystarczyć określony limit.
Ok! Do tego są ważne informacje jak często będzie użytkowana sieć i z jakich usług będziemy korzystać. Może przyjmę takie ogólniki: 1-www, poczta bez limitu 5GB na 30dni podstawa; 2-www, poczta, radio-internetowe, rozmowy video, VoIP 5-10GB; 3-ww +gry on-line 10-15GB; 4-ww + YT powyżej 15GB+... Zakładam że korzystamy z tych usług swobodnie, dane oczywiście są w przybliżeniu-nie można zakładać że rozliczymy się do 0 z każdego GB lub że na 100%nam wystarczy określony limit (np. mnie w ostatnim cyklu rozliczeniowym zabrakło danych na 3dni i musiałem podłączyć do routera modem z dostępem darmowym Aero2-BDI).usagi pisze: Mógłbyś podzielić się z nami swoją wiedzą? Ja kompletnie nie mogę sobie poradzić z określeniem, ile GB jest mi potrzebne. Wiadomo, że na pewno więcej zużyję transferu z racji wygody korzystania z Internetu, ale nie chcę z drugiej strony przepłacać za usługę, której nie będę w pełni wykorzystywał.
Do masowego użytkowania treści video to tylko kabel bez limitu, nie wiem jakie ty oglądasz seriale on-line ale dla przykładu mając dostęp do C+ on-line oglądając np. Planet zużywa mi ok. 1GB w ciągu godziny.usagi pisze:A ile limitu zaproponowałbyś dla mnie? Chciałbym korzystać z www, czasami poczty, często seriale online i rzadko you tube, do tego jeszcze gry online i telewizja online i radio Internetowe? Innymi słowy ile limitu dla kogoś, kto eksploatuje Internet pod kątem multimediów online?
Absolutnie nie PLAY. Sieć jest strasznie przeciążona i jeszcze te limity prędkościpogodabartek pisze:Kup E3131 z Play
Tak jak napisałem w innym wątku kupię raczej Huawei E398, bo jest bardziej uniwersalny.pogodabartek pisze:Kup E3131 z Play
Mam E398, kupiłem go wraz z aneksem do umowy za 79zł, z pewnością nie kupiłbym go na wolnym rynku, jeżeli już to E392, żaden szał ten modem u mnie leżakuje i czeka na lepsze czasy (urealnienia limitów dla LTE-to co jest dziśusagi pisze:kupię raczej Huawei E398, bo jest bardziej uniwersalny.
O czym ty w ogóle mówisz? Przecież Play nie ma w swojej ofercie Huawei E398, a przecież, zaznaczam po raz kolejny, to właśnie go chce kupić.pogodabartek pisze:Po prostu w Play.
E398 można tutaj: http://www.bez-kabli.com.pl/pl_PL/p/Mod ... s-Aero2/96usagi pisze:No ale to dałeś link do E398, a ja mówiłem o E392, że nie ma HSPA+. Już nic nie rozumiem.Gdzie najlepiej go kupić?