Witam, ostatnio zakupiłem MacBooka Air , niestety na wejściu jestem rozczarowany ponieważ nie działa mój modem Huawei e173.
Po podłączeniu modemu pod USB nic się nie dzieje :
- nie pokazuje się w ustawieniach sieciowych
- nie pali się żadna lampka (na windows wszystko śmiga)
- nie wykrywa również wsadzonej do niego karty microSD
Próbowałem wgrywać przeróżnych sterowników uniwersalnych, dodam również że nie działał mi także modem na osx 10.7 .
Jeszcze wybrałem się salonu tmobile, miła pani szukała przez 15 min sterowników, po czym powiedziała że jedynym rozwiązaniem jest kupienie nowego modemu który obsługuje mountain lion, ponieważ modem który posiadam współpracuje tylko z systemem 10.6. Trochę lekkie ośmieszenie.
Jakieś pomysły? czy jestem zmuszony kupować nowy modem ZTE za 200 zł ?
10.8.1 Huawei E173 - T-Mobile, problem z połączeniem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: 10.8.1 Huawei E173 - T-Mobile, problem z połączeniem
Oj bajki piszesz, być może masz poprzestawiany modem za pomocą komend AT. W żadnym innym systemie operacyjnym nie jest tak łatwo uruchomić połączenie modemowe 3G. Z Macbook-a którego teraz piszę mam system 10.7.4 i uruchamiam na nim Huawei E1820,E367,E353,E398. Masz gotowe aplikacje na OSX T-Mobile, Plus, Play... , instalujesz i podłączasz modem i już.mateusz3928 pisze:Witam, ostatnio zakupiłem MacBooka Air , niestety na wejściu jestem rozczarowany ponieważ nie działa mój modem Huawei e173.
Po podłączeniu modemu pod USB nic się nie dzieje :
- nie pokazuje się w ustawieniach sieciowych
- nie pali się żadna lampka (na windows wszystko śmiga)
- nie wykrywa również wsadzonej do niego karty microSD
Próbowałem wgrywać przeróżnych sterowników uniwersalnych, dodam również że nie działał mi także modem na osx 10.7 czy jestem zmuszony kupować nowy modem ZTE za 200 zł ?
jareq