witam,
mam dziwny problem, na który nie mogę znaleźć w sieci rozwiązania. otóż jestem posiadaczem bezpłatnego dostępu do internetu aero2. kartę sim umieszczoną mam w modemie huawei e3131 (oryginalny, niebrandowany).
przez tydzień to połączenie chodziło normalnie, ale od jakichś 2 tygodni modem zaczał się czasami łączyć z aero2 poprzez nadajnik play (tak rozumiem "roaming play" - PATRZ załącznik (na screenie jest stan gdy to się dzieje (zwykle mam 2-3 kreski))
internet w tym roamingu play działa, ale słabo - dużo lepiej jest, gdy mam połączenie bezpośrednio z nadajnikiem aero2.
nic przy modemie nie majstrowałem (oprócz ustawienia APN)
czy ktoś się z czymś takim spotkał? jak zmusić modem, by łączył się tylko z siecią aero2?
aero2 w roamingu sieci play (???)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
Re: aero2 w roamingu sieci play (???)
Up.
Ja mam podobnie, tylko mi działa roaming w Plus. Od nowości modem E586 nie wykyrwa sieci Aero2 (ani po numerkach, ani po nazwie, jest tylko Play,Plus,Orange,T-Mobile; Play,Orange,Era - niedostępne. Plus - dostępne. Na kanale WCDMA900 jest tylko Plus).
(pytanie co do zasięgu - samiusienikie centrum Warszawy)
(pytanie co do modemu - tak, modem-2, tzn. E586Bs-2).
Jest jakieś lekarstwo?
Ja mam podobnie, tylko mi działa roaming w Plus. Od nowości modem E586 nie wykyrwa sieci Aero2 (ani po numerkach, ani po nazwie, jest tylko Play,Plus,Orange,T-Mobile; Play,Orange,Era - niedostępne. Plus - dostępne. Na kanale WCDMA900 jest tylko Plus).
(pytanie co do zasięgu - samiusienikie centrum Warszawy)
(pytanie co do modemu - tak, modem-2, tzn. E586Bs-2).
Jest jakieś lekarstwo?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
grreg bzdurę pokazał. Błąd w wyświetlaniu modemu albo photoshop.
Jeśli modem miałeś z plusa to mógł wyświetlać sieć aero2 pod nazwą plusa.
To tylko wygląda jak roamnig, tylko reorganizacja sieci. Wyróżnik 26017 został zastąpiony plusowym. Do normalnego plusa u2100 i tak się nie zalogujesz.kalefon pisze:Ja mam podobnie, tylko mi działa roaming w Plus.
Jeśli modem miałeś z plusa to mógł wyświetlać sieć aero2 pod nazwą plusa.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Wielki Pan Ekspert się odezwał. Jak nie masz nic sensownego do powiedzenia to się nie udzielaj. Ja cały czas czekam na jakąś poradę.krystianb pisze:grreg bzdurę pokazał. Błąd w wyświetlaniu modemu albo photoshop.
- clamaranop
- Specjalista bezprzewodowy-junior
grreg, to jest otwarte forum , każdy może się na nim wypowidać .