router nie działa z innym modemem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
blow87
Użytkownik forum

router nie działa z innym modemem

Post autor: blow87 »

Witam, od niedawna mam router Tp-Link TL-MR3420 + antenę panelową 17dbi. Internet iPlus w abonamencie, modem E353. Z modemem i kartą włożoną do routera podczas pierwszej konfiguracji wszystko działa świetnie. Problem zaczął się, kiedy chciałam podpiąć do routera modem siostry (również E353, bez pinu), również z internetem z Plusa na abonament. Modem migał na zielono, i nie było żadnego połączenie, wchodząc w ustawienia- status nie było pomiaru sygnału, tak jakby tego modemu nie wykrywał. Co więcej włożyłam samą kartę sim siostry do tego mojego modemu i sytuacja była taka sama. Router działa na oprogramowaniu OpenWrt i jest dobrze skonfigurowany, bo nawet pomagał mi kolega z tego forum. Jeszcze wcześniej próbowałam do tego routera podpiąć modem E3131 i też nie było połączenia. Wychodzi na to, że router działa tylko z modemem i kartą, które były podpięte do niego podczas pierwszej instalacji, czy to tak ma być? Chyba jednak powinien działać z każdym modemem?
ODPOWIEDZ