Częste samoczynne rozłączanie się internetu

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Konani
Stały użytkownik forum

Częste samoczynne rozłączanie się internetu

Post autor: Konani »

Cześć.
Od dwóch tygodni mogę się cieszyć nowym nadajnikiem oraz możliwością połączenia LTE w mojej lokalizacji.Jednak zauważyłem że co jakiś czas, samoczynnie rozłącza mi się internet , albo zawiesza modem- choinka wie czyja wina. Nie chce mi się znowu wydzwaniać na obsługę klienta, bo pewnie dowiem się tyle co sam wiem, albo problem tkwi w dostrajaniu i rozbudowy sieci w moim rejonie.
Napisze tak.Bywa tak,że ikona przy zegarze pokazuje brak dostępnych sieci, czyli czerwony krzyżyk na pasku sygnału - w menadżerze sygnał spada na 1-2 kreski i skacze, a Po przełączeniu na EDGE działa 100% sygnał

Drugi przypadek to gdy np w coś gram,albo ściągam, lub po prostu używam neta modem się zawiesza w najmniej spodziewanych momentach i niby jest podłączony, ale internet nie działa, ani ping itd

Komputer mam nowy z systemem win7.Do modemu mam podłaczoną antene dipolowa z WiFi starego routera.Zdarzało mi się to już wcześniej z zawieszaniem modemu, jednak nie tak często jak teraz.Jakieś sensowne rozwiązania, a może wina anteny?
Sygnał z ZTE MF821, lepiej się nie da :P Zaś w przypadku Huawei e386 w sierpniu testowałem, sygnał gorszy ponad 10%
http://zapodaj.net/2507ceed50bfc.jpg.html
ODPOWIEDZ