Problem z Wifi

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Fatum
Początkujący użytkownik forum

Problem z Wifi

Post autor: Fatum »

Witam. Mam dziwny problem z wifi. 1,5 roku temu kupiłem laptopa

Acer Aspire 5742g
Windows 7 Home Premium x64
Intel Core i3-370M processor
Nvidia GeForce GT 420M
3GB DDR3
500GB HDD
Acer Nplify 802.11b/g/n
Broadcom BCM943225HM

Posiadam również Netia Spot. Przez 1,5 roku wszystko sprawnie działało aż do zeszłego tygodnia. Laptop przeszedł okrutną awarię i konieczna była reinstalacja systemu. Po reinstalacji zainstalowałem wszystkie sterowniki ze strony producenta i próbowałem połączyć się z siecią bezprzewodową, ale ku mojemu zdziwieniu, na liście dostępnych sieci nie było mojej. Z ciekawości wziąłem laptopa i położyłem przy Netia Spocie. Nagle pojawiła się moja sieć i 4/5 kresek zasięgu. Zabrałem laptopa na metr od Spotu i zasięg spadł do zera. Przed awarią miałem pełny zasięg nawet o dwa pokoje dalej. Spot jest sprawny, mogę się z nim połączyć na telefonie i innych laptopach. Zaczynam myśleć, że to może być awaria sprzętu, a nie sprawa sterowników (instalowalem najróżniejsze wersje i nie pomogło), ale wolałem napisać tutaj i się upewnić zanim oddam sprzęt do serwisu. Ma ktoś jakis pomysł ?
ODPOWIEDZ