Witam, Was
Sprawa być może była już poruszana. Mam modem Huawei E173u-2. Internet działał bez problemów do wczoraj. Zakupiłem modem Huawei E3131 i się zaczęło. Wgrałem mu sterowniki, modem pięknie został wykryty, miga na niebiesko krótkim światłem, TNI ładnie go wykrywa, zasięg 91% (sieć Play). Polecenie AT działa jak należy. Przy próbie połączenia z siecią pojawia się Error 628: Połączenie zostało zakończone przez komputer zdalny. TNI pokazuje to w ten sposób, że 3 pierwsze polecenia są ok (AT itp.) a potem chwilę myśli i rzuca error. Zmieniłem RAS na NDIS - to samo. Próbowałem łączyć ręcznie, przez MP oraz TNI - cały czas to samo. Co najlepsze E173 przestał również łączyć (myślałem na początku, że może E3131 jest uszkodzony) i pokazuje ten sam komunikat. Wykasowałem sterowniki, które zainstalowałem dla E3131, wgrałem stery z modemu (te od Play) - bez zmian. Wykasowałem wszystkie połączenia sieciowe dotyczące modemu mobilnego. Obawiam się, że może E173 trzyma jakieś sterowniki, których nie mogę usunąć i stąd ten problem. Dodam jeszcze, że robiłem testy na 2 lapkach gdzie wcześniej był instalowany E173. Czy możecie podpowiedzieć jak usunąć stare sterowniki ? Nie pamiętam nawet jak je wgrywałem (pewnie znalazłem gdzieś na sieci paczkę do tego modemu z samymi sterami i je wgrałem). Czy może macie inne pomysły co może być przyczyną problemu ? Pozdrawiam
Huawei E3131 - problem z połączeniem, Erro 628
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Huawei E3131 - problem z połączeniem, Erro 628
Hej Ho Let's GO !
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Huawei E3131 - problem z połączeniem, Erro 628
Poszukaj najnowszych sterowników Huawei (4.23.03.00) i w paczce będzie program do deinstalacji starych driverów i instalacji nowych.
Nie pomagam na PW!
-
@Wojtek Dzięki za podpowiedź. Wieczorem spróbuję wyczyścić co się da. Nie wydaje mi się, aby był to problem ustawień. Jestem przekonany, że problem leży po stronie starych sterowników do E173. Może uda mi się je odszukać i wtedy będę mógł skorzystać z opcji odinstalowania.
[ Dodano: 2012-10-18, 19:58 ]
[ Dodano: 2012-10-18, 19:58 ]
Sprawa rozwiązana. Okazuje się, że karta Play mi szwankuje. Nie wiem z czym jest to związane. Włożyłem Orange. Bez problemów połączył i wszystko działa jak należy. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.egon64 pisze:@Wojtek Dzięki za podpowiedź. Wieczorem spróbuję wyczyścić co się da. Nie wydaje mi się, aby był to problem ustawień. Jestem przekonany, że problem leży po stronie starych sterowników do E173. Może uda mi się je odszukać i wtedy będę mógł skorzystać z opcji odinstalowania.
Hej Ho Let's GO !
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Wymień kartę SIM za darmo w Play i po problemie.
-
@pogodabartek Dzięki za podpowiedź. W ubiegłym tygodniu jeśli dobrze pamiętam wszystko jeszcze było ok dlatego też nie brałem karty pod uwagę jako czynnika, który mógł się uszkodzić i przestać działać. Orange jak widzę śmiga bez problemów. W wolnej chwili wybiorę się do Play'a. Dzięki. Pozdrawiampogodabartek pisze:Wymień kartę SIM za darmo w Play i po problemie.
Hej Ho Let's GO !