[P] Prosze o pomoc dotyczaca modemu e173
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
[P] Prosze o pomoc dotyczaca modemu e173
To Tak Witam , mam problem z moim podemem huawei E173 . Problem dotyczy tego ze po wroceniu z wakacji , moj szwagier korzystal z mojego modemu , na komputerze gdzie sie go zawsze korzysta . Kiedy wrocilem komputer modemu nieczyta : o to chodzi ze w srodku jest karta , wkladam do portu usb , i czekam na pojawienia sie okna PLAY ONLINE , ale nic nie wyskakuje , no to wlaczam manualnie , i niby wyszukuje siec, i nic , mrugawka miga na zielono , przeczytalem miliony for i nic , wiec prooosze o pomoc , mam windows 7 Ultimate 32 bit .
ADAM
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: [P] Prosze o pomoc dotyczaca modemu e173
Miganie na zielono przy braku komunikatów błędu w Play Online oznacza, że modem... jest poza zasięgiem sieci. Wyjdź na świeże powietrze, bliżej nadajnika Play i sprawdź.
Sprawdź ustawienia modemu, czy nie ma wymuszonej pracy w sieciach 2G (powinno być preferowane WCDMA).
Sprawdź też w innym komputerze.
Sprawdź kartę SIM w innym urządzeniu - może po prostu utraciła ważność? Albo nie został zapłacony rachunek?
Istnieje niewielka szansa na to, że modem uległ uszkodzeniu i nie widzi żadnych sieci - to łatwo sprawdzić za pomocą ręcznego wyszukiwania operatora/sieci - jak nie zobaczy żadnej, to może być ten problem.
Sprawdź ustawienia modemu, czy nie ma wymuszonej pracy w sieciach 2G (powinno być preferowane WCDMA).
Sprawdź też w innym komputerze.
Sprawdź kartę SIM w innym urządzeniu - może po prostu utraciła ważność? Albo nie został zapłacony rachunek?

Istnieje niewielka szansa na to, że modem uległ uszkodzeniu i nie widzi żadnych sieci - to łatwo sprawdzić za pomocą ręcznego wyszukiwania operatora/sieci - jak nie zobaczy żadnej, to może być ten problem.
-
nie dodałem jeszcze tego : że modem sprawdzalem na 3 komputerach i niedziałał lecz gdy poszedlem do play'a to unich dzialal bardzo dobrze . Mam drugi taki sam modem ( pożyczony) i on działa bardzo dobrze , karta sim tez działa i jest opłacona . <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> o co chodzi . ! Może masz jakis inny pomysł 

ADAM
- wojteks
- *** Administrator ***
Czyżby wyłamane złącze USB w modemie?rico099 pisze:sprawdzalem na 3 komputerach i niedziałał lecz gdy poszedlem do play'a to unich dzialal bardzo dobrze
Nie pomagam na PW!
-
- wojteks
- *** Administrator ***
Może akurat przez przypadek się połączył, może mają mniej wytarte porty USB.rico099 pisze:ale jak w play'u dziala
Podłącz modem do komputera i pokaż Menedżer Urządzeń gałąź modemy, karty sieciowe i gdyby były to nieznane urządzenia.
Nie pomagam na PW!