ZTE MF821 LTE Problem

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Roghalik
Początkujący użytkownik forum

ZTE MF821 LTE Problem

Post autor: Roghalik »

Witam. Otoz nie moge sie polaczyc z siecia. Wyskakuje nie znaleziono polaczenia. Jak wsadzilem do modemu karte z telefonu to sie polaczylo. Jakies pomysly?
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: ZTE MF821 LTE Problem

Post autor: matek451 »

A karta jest aktywna?
Roghalik

Post autor: Roghalik »

Jak to moge sprawdzic?

[ Dodano: 2012-11-13, 21:45 ]
Karta byla nieaktywna. Temat do zamkniecia.
wojaza

Post autor: wojaza »

Witam
Dostałem dziś modem ZTE MF 821, włożyłem do niego kartę sim internet na kartę i wykrywa sim i podaje WCDMA, dgy w aplikacji kline połącz, po chwili wyskakuj info że nie można połączyć.
Aplikacja oryginalna Plusa.
Czy modemy maja simlock ?

prosze o pomoc

pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
Konani
Stały użytkownik forum

Post autor: Konani »

Wsadz kartę USIM (LTE) do telefonu, jak nie będzie sygnału tzn,że nie jest aktywna i musisz czekać.Pewnie przedłużałeś umowę i będzie on aktywna od następnego okresu rozliczeniowego chociaż nie koniecznie,może być prędzej.
Jeśli stara karta przestanie Ci działać tzn że uruchomili już aktywację LTE i można przełożyć karty.
Jeśli zaś brałeś nową umowę zamawiając przez internet musisz poczekać aż kurier odeśle podpisaną umowę z powrotem do plusa,potem ktoś to aktywuje ile to czasu zajmuje to nie wiem,nie chce spekulować :)
Sygnał z ZTE MF821, lepiej się nie da :P Zaś w przypadku Huawei e386 w sierpniu testowałem, sygnał gorszy ponad 10%
http://zapodaj.net/2507ceed50bfc.jpg.html
ODPOWIEDZ