ed 77 - problem ze sterami, czy inny?

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mateusz
Początkujący użytkownik forum

ed 77 - problem ze sterami, czy inny?

Post autor: mateusz »

Siemka,posiadam felerny modem ed77 i co chwile mi sie rozlacza,kupilem antene i dalej tak jest nawet jak niema chmur,slyszalem ze to wina orginalnych sterow,jak macie podeslijcie link lub na meila oki??bardzo was prosze!
[email protected] moje gadu to 8352151 Z gory dzieki pozdrawiam!

tytuł tematy zmieniony przez Moderatora
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Re: ed 77 - problem ze sterami, czy inny?

Post autor: Ufo atakuje »

Chmury to raczej mają tu niewielki wpływ :D A jaki masz zasięg??? Gdzie masz BTS-a z którym cię łączy?Może spróbuj nakierować tą antene na inny.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... hlight=bts
Czy przez Dial-up też ci zrywa połączenie?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Ufo atakuje, łącznie zmieniany 1 raz.
mateusz

nom

hehe nie mam pojecia wiem ze nadajnik z orange jest 5km od mojego domu zasieg mam na 2kreski dopiero jak wejde na strych z kompem wtedy normalnie dizala mam przez GPRS dzieki pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: ed 77 - problem ze sterami, czy inny?

Post autor: Jaco »

A jaką antenę kupiłeś? Dwie kreski na dole a ile na górze.Mam sąsiadkę która używa tego orginalnego oprogramowania do ED 77 i nawet ma antenę dookólną z allegro i jest spoko.
mateusz

w

na dole mam 2 kreski a na gorze az 3 hehe i na zadnej antenie nie chodiz tak jak powinno mam taka co sie na maszt daje i obraca taki pret z zeberkami,aktualnie <font color="#FF00FF"><b>»»korzystam««</b></font> z jakiegos nowego oprogramowania sciagalem wczoraj ten co ma automatyczne polaczenie i jest ciutke lepiej,a jako antene uzywam zwyklego kabla od satelity ma okolo 15metrow i jest wsadzony sam drucik+ i ten sam wystaje ponad dachem i tez sa 2 lub 3 kreski ale chodiz stabilnie pomimo tego ze nadajnik widac z mojego domu:) Pozdrawiam
ODPOWIEDZ