[iPlus]Przedłużenie umowy - parę pytań

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Konani
Stały użytkownik forum

[iPlus]Przedłużenie umowy - parę pytań

Post autor: Konani »

Witam serdecznie.
Mam parę pytań do osób, które nie dawno przedłużały umowę lub wiedzą co nie co na ten temat u operatora Plus.

Posiadam internet HSPA 7,2Mb w Plusie.Umowa kończy mi się we kwietniu 2013, a pod koniec września br. w moim rejonie został zamontowany podobno nadajnik LTE.
Ile miesięcy przed końcem umowy można w Plusie podpisać nowa, przedłużając ją?

Chciałbym jeszcze wiedzieć od was, jak to będzie chodzić u mnie, biorąc pod uwagę promocję LTE 150Mb/s przy 15Gb transferze,abonamencie 59,90zł z rabatem 15zl,czyli 44,90 za przedłużenie umowy z modemem huaweii e3276?
Jeśli aktualnie sygnał w HSPA to 80% -65dbm CSQ 28 a nadajnik LTE jest na tym samym maszcie
Sygnał z ZTE MF821, lepiej się nie da :P Zaś w przypadku Huawei e386 w sierpniu testowałem, sygnał gorszy ponad 10%
http://zapodaj.net/2507ceed50bfc.jpg.html
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: [iPlus]Przedłużenie umowy - parę pytań

Post autor: matek451 »

Chcesz się przekonać to musisz sam przetestować LTE i ten BTS. Najprościej weź na próbę internet z E3276 w Cyfrowym Polsacie. Przetestujesz i oddasz po 7 dniach. Nikt na forum nie jest wróżką i nie da ci jednoznacznej odpowiedzi na pytanie o LTE w twojej lokalizacji , a zasięg i prędkość w HSPA nie ma znaczenia.
Konani
Stały użytkownik forum

Niestety nie mogę już brać na próbę w mojej lokalizacji przynajmniej do kwietnia.
W wakacje były problemy z netem w plusie w mojej lokalizacji i szukałem czegoś innego i brałem na próbę Cp i iplus dla testów :)

Nikt na forum nie jest wróżką i nie da ci jednoznacznej odpowiedzi na pytanie o LTE w twojej lokalizacji , a zasięg i prędkość w HSPA nie ma znaczenia.
Nie chodzi mi o dokładne pomiary,tylko czy sygnał będzie podobny i czy w ogóle będzie LTE, jeśli nadajniki sa w tym samym miejscu.Oczywiście 150Mb/s się nie spodziewam, ale również jestem ciekawy ile na tej taryfie wyciągne, gdyby sygnał był przykładowo taki sam jak w HSPA.
Mogę napisać tylko,że nadajnik jest 500m od mojego mieszkania w linii prostej,bez drzew,wzniesień itp. Według mapy na stronie plusa LTE będzie działać na zewnątrz,ale posiadam starą niezawodna antenę dipolową,która aktualnie wyciąga takie wyniki w HSPA

Ahha no i nikt jeszcze nie napisał ile miesięcy przed końcem umowy można przedłużyć? :)
Sygnał z ZTE MF821, lepiej się nie da :P Zaś w przypadku Huawei e386 w sierpniu testowałem, sygnał gorszy ponad 10%
Awatar użytkownika
neopl
Stały użytkownik forum

Post autor: neopl »

Najlepiej miesiac przed koncem umowy zlozyc rezygnacje z iPlusa, wtedy dostaniesz fajne oferty i sami beda dzwonic. Ja np. wytargowalem 25gb w dzien i 50 w nocy za 50zl miesiecznie, do tego nowy modem Zte za 1zl a umowa na 2 lata.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Jak nie możesz wziąć na próbę na siebie , to może ktoś z rodziny. I tak weźmiesz z założeniem , że oddasz po kilku dniach , więc nikogo nie zwiążesz umową bez potrzeby.
Konani
Stały użytkownik forum

neopl
Do kwietnia jeszcze trochę czasu i zima idzie ,trzeba ją jakoś przetrwać na kompie :P a tak przedłużając umowę teraz miał bym mniejszy rachunek,nowy modem,może LTE i 11GB danych więcej niż mam teraz,wiec i tak będę zadowolony w porównaniu z tym co mam teraz :dobani: 7,2Mb net na taryfie 5GB,pingi 69-140 ,abonament 50zl i blokada 480kb/s

matek451
Może ojciec by wziął,tylko na próbę to dodatkowe koszty za aktywacje numeru testowego na 7dni.Pomyślę nad tym.
W sumie nie mam innego wyjścia,bo oferta jest całkiem interesująca, tylko pytanie ile w tym będzie prawdy i jak to będzie stabilnie i szybko chodzić.

Ktoś się orientuje ile ten nowy modem kosztuje w taryfie "często"49,90 i "codziennie"59,90 ?
ODPOWIEDZ