1.Czy routery posiadają jakieś blokady w przesyłaniu danych zczytywanych z modemu GSM.
Czyli jeśli mam modem LTE to będę mógł przesyłać dane z max prędkością jaką da mi sam modem. moze byc około 5-10% różnicy w przesyłaniu. Czy będzie mnie ograniczał jakimś limitem np. max 7.2Mb/s a bez routeru będę miał 15Mb/s lub wyżej.
2. Interesują mnie te 2 routery
TP-Link router 3G Wi-Fi 300Mb/s - TL-MR3420
Sapido router 3G LTE DSL Wi-Fi 150Mbps - RB-1842
Który z nich bedzie stabilniej pracował i obsługiwał modem huwaei e3131 bo czytałem ze np TP-link niby ma ten modem kompatybilny ale potrzeba wgrać inne oprogramowanie a do sapido nie znalazłem kompatybilności z tym modemem.
Mam zamiar podłączyć 2 komputery kablem i mieć dodatkowe wi-fi w domu.
Pytanie 1 i 2 się sumują bo na modemie huwaei e3131 mam powyżej 10Mb/s i nie chciał bym by mnie router ograniczał zbyt dużo.
Bo chyba w takich cenach innego podobnego routeru nie kupie z obsługą modemów GSM.
Czy routery wi-fi 3g....
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Czy routery wi-fi 3g....
Jeżeli będzie wypasiony router z mocnym procesorem i pamięcią to tak.arte_k pisze:Czyli jeśli mam modem LTE to będę mógł przesyłać dane z max prędkością jaką da mi sam modem.
Zapomnij, one będą mocno obcinać prędkość a e3131 nie ma nic wspólnego z LTE ale do HSPA+ które e3131 obsługuje wystarczy pierwszy.arte_k pisze:2. Interesują mnie te 2 routery
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Czy routery wi-fi 3g....
Tzn. Z tym LTE dałem tylko przykład
Ok takiej odpowiedzi własnie szukałem. Pod LTE trzeba by było dać za router około 500zł bo oglądałem i takie. A nie byłem pewny jak te routery co podałem jak beda współpracowały.
Teraz mam pytanie co do wersji tego modemu bo kilka powychodziło i one mają inne oprogramowanie i wygląd
Chodzi mi o ten z TP-Linka juz nastawiam sie na tego i tego kupie.
W jaki sposób mozna to aktualizować i czy to nie jest trudne i co z gwarancjią.
i gdzies czytałem ze mozna wgrac inne lepsze oprogramowanie to tego routeru. Ale nie moge teraz znależć i nie wiem jak to sie nazywało.
Mozna by dostac podpowiedz na temat tego pytania lub skierowac mnie na jakis juz otwarty temat w tym kierunku czy poradnik.
Ok takiej odpowiedzi własnie szukałem. Pod LTE trzeba by było dać za router około 500zł bo oglądałem i takie. A nie byłem pewny jak te routery co podałem jak beda współpracowały.
Teraz mam pytanie co do wersji tego modemu bo kilka powychodziło i one mają inne oprogramowanie i wygląd
Chodzi mi o ten z TP-Linka juz nastawiam sie na tego i tego kupie.
W jaki sposób mozna to aktualizować i czy to nie jest trudne i co z gwarancjią.
i gdzies czytałem ze mozna wgrac inne lepsze oprogramowanie to tego routeru. Ale nie moge teraz znależć i nie wiem jak to sie nazywało.
Mozna by dostac podpowiedz na temat tego pytania lub skierowac mnie na jakis juz otwarty temat w tym kierunku czy poradnik.