modem

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
olay
Początkujący użytkownik forum

modem

Post autor: olay »

Mam problem z modemem huawei e586 a dokładnie <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> jak go ponownie uruchomic.Modem chodził mi juz jakiś czas ale przedwczoraj zresetowałam go 2 razy i odtej pory mam problem z jego załaczeniem.pisze mi podaj pin a nawet nie wiem jak to wpisac bo sie nic nie wyswietla zadna tabelka z wprowadzeniem danych.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: modem

Post autor: YaHooo »

olay pisze:zresetowałam go 2 razy i odtej pory mam problem z jego załaczeniem.
A co zrobiłaś dokładnie i czego używasz do łączenia się z internetem?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
olay
Początkujący użytkownik forum

modem

Post autor: olay »

Dokładnie to zresetowałam go 2 razy bo miałam slaby net i myslalam ze sie podwiesil wtedy wyskoczyło mi podaj pin a nawet <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> gdzie mam to wpisac po program z modemem zainstalowanym do niego sie nie łaczy.teraz jestem na starszym modemie bezprzewodowym novatel wireless merlin xu870. Ten nowym modemie huawei e586 juz wczesniej chodzil jakis czas bez zarzutów.Niewim czy mam znow wgrac oprogramowanie od nowa i dzwonic do orange
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: modem

Post autor: YaHooo »

olay a czego używasz do łączenia się z internetem? Ja bym zainstalował Huawei Mobile Partnera i na nim spróbował.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ