Zarejestruj się przy próbie połączenia , Play Huawei e3131

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
patolog93
Początkujący użytkownik forum

Zarejestruj się przy próbie połączenia , Play Huawei e3131

Post autor: patolog93 »

Witam, mam mały problem.

Dzisiaj przyjechałem z wizytą do rodziny na parę dni z własnym modemem z Playa .
Niestety po zainstalowaniu wyskakuje problem zapisany w temacie.
Nie mam pojęcia co jest grane , gdyż na moim laptopie ( który został w domu ) wszystko działa bez problemu , co jeszcze rano sprawdzałem. Na laptopie internet jest dostarczany z innego modelu modemu Huawei ( nie wiem jaki to dokładnie , nie bardzo się na tym znam a nic na nich wypisane nie jest ) z T-Mobile i ten działa normalnie. Tylko z Playem jest problem.
Dzwoniłem do Działu obsługi klienta , sieć jest w miejscu którym aktualnie przebywam. U sąsiada normalnie wszystko działa.
Może to wina braku jakichś sterowników ? Proszę o pomoc :)

Nie wiem czy to ważne , system operacyjny na laptopie to Windows 7 64 bit.
Awatar użytkownika
kris_kjk
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Zarejestruj się przy próbie połączenia , Play Huawei e3131

Post autor: kris_kjk »

W programie PLAY ONLINE:
- w Narzędzia > Opcje ... > Zarządzanie profilem należy wybrać odpowiedni profil dla Play, bądź go utworzyć,
- w Narzędzia > Opcje ... > Sieć > Typ sieci wybrać Preferowane WCDMA, w zakładce obok Tryb rejestracji zaznaczyć Automatyczne wyszukiwanie i rejestrowanie i zatwierdzić OK
Teraz wystarczy się połączyć, nie powinno być problemów skoro u sąsiada działa (jeśli oczywiście też w PLAY).

Modem działa bezproblemowo w Windows 7 64 bit
ODPOWIEDZ