Gargoyle na TP 3420
Moderator: Moderatorzy
- trybun
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Gargoyle na TP 3420
Czy może mi ktoś wyjaśnić jak uruchomić modem GSM pod routerem TP link 3420 z wgranym firmware Gargoyle? Próbowałem już z trzema modemami, Anydata, ZTE i Nokia, a dzisiaj kupiłem dodatkowo Huawei e3131, który to rzekomo chodzi w takiej konfiguracji jak zegarek. U mnie wszystko na nic, modemy nawet nie chcą się włączyć. Czym, jakim, działaniem, komendą, poleceniem można je zainicjować do pracy? Czy może pozostaje mi tylko wrócić do firmware TP Linka, gdzie jak byk jest w statusie urządzenia przycisk "połącz"?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Gargoyle na TP 3420
Zakładka konfiguracji Internet/WAN z tak prostą konfiguracją jak jest w GargoylePL to się jeszcze nie spotkałem.trybun pisze:U mnie wszystko na nic, modemy nawet nie chcą się włączyć. Czym, jakim, działaniem, komendą, poleceniem można je zainicjować do pracy? Czy może pozostaje mi tylko wrócić do firmware TP Linka, gdzie jak byk jest w statusie urządzenia przycisk "połącz"?

Połączony przez:
Technologia:
Urządzenie:
Kod PIN: (opcja)
Operator:
APN:
Nazwa użytkownika: (opcja)
Hasło: (opcja) Po uzupełnieniu danych jest jeszcze opcja na dole zapisz zmiany.

jareq
- trybun
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Gargoyle na TP 3420
Zgadza się, to jest wyjątkowo proste.. Wypełniam te rubryki, w sposób odpowiedni dla danego modemu i karty (Orange, Play), zapisuje zmiany, i nic..Nawet restartuję router. W modemach oczywiście mam zaznaczone "startuj z systemem". Dlaczego te modemy pozostają w stanie czuwania zamiast wystartować?? Słaby prąd na wejściu USB routera raczej nie wchodzi w rachubę, bo modemy - Anydata czy Technlab mają własne zasilanie. Jakaś wada routera czy co, bo modemy na samym kompie, z pominięciem routera sprawują się dobrze.jarek999 pisze: Zakładka konfiguracji Internet/WAN z tak prostą konfiguracją jak jest w GargoylePL to się jeszcze nie spotkałem.Internet / WAN
Połączony przez:
Technologia:
Urządzenie:
Kod PIN: (opcja)
Operator:
APN:
Nazwa użytkownika: (opcja)
Hasło: (opcja) Po uzupełnieniu danych jest jeszcze opcja na dole zapisz zmiany.